Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prikupljaju se potpisi za referendum

Građani u akciji 'More je kopno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volonteri građanske inicijative ‘More je kopno’ danas su u Splitu, Zagrebu i još dvadesetak hrvatskih gradova, prvog dana akcije potpisivanja peticije za referendum o tome da se granični prijepor sa Slovenijom rješava ‘isključivo na za to nadležnim stalnim međunarodnim sudovima’, podijelili 50.000 tiskanica na koje se može potisati 500.000 građana.

Već je pripremljeno još 50.000 takvih tiskanica koje će se dijeliti idućih dana, izjavio je danas nacionalni koordinator građanske inicijative ‘More je kopno’ Ivica Relković na splitskoj Rivi. On je objasnio da je broj danas podijeljenih tiskanica znatno veći od 50.000 jer je mnoštvo njih umnoženo preslikom ili ‘skinuto’ s web stranice ove građanske inicijative te podijeljeno građanima. ‘Prvog dana akciju smo usredotočili na Split gdje se obrasce, osim na Rivi, dijelilo na još dvadesetak mjesta te na Zagreb gdje se na jednak način osim na Trgu bana Jelačića obrasce dijelilo na još 40 prometnih mjesta’, objasnio je Relković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Građanska inicijativa: 'More je kopno' Od nedjelje potpisivanje peticije o arbitraži Slika nije dostupna 'More je kopno’ Zahtjeva se raspisivanje referenduma o graničnom sporu sa Slovenijom

>> Od nedjelje potpisivanje peticije o arbitraži

On je najavio da će se akcija nastaviti sutra s pojačanom podijelom tiskanica u Rijeci i na Kvarneru, a zatim i u drugim dijelovima Hrvatske da bi prvi ciklus akcije bio završen krajem ovog tjedna u Istri. ‘Nakon toga uslijedit će drugi ciklus akcije koji će trajati do 29. studenoga, a u kojem će se na štandovima u većim gradovima preuzimati obrasci koje su građani potpisali, a u manjim mjestima obrasci s potpisima će se predavati povjerenicima građanske inicijative 'More je kopno'‘, kazao je Relković.

Građanska inicijativa ‘More je kopno’ prije dva dana pozvala je Vladu da iz saborske procedure žurno povuče Zakon o ratifikaciji Sporazuma o arbitraži između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije. ‘Ako Vlada ne povuče prijedlog, pozivamo Sabor da za vrijeme trajanja akcije radi utvrđivanja rezultata ne stavlja na dnevni red spomenuti Zakon’, upozorila je inicijativa ‘More je kopno’ u priopćenju od prije dva dana. (Hina)

Trebaju li se i Hrvati izjasniti o Sporazumu putem referenduma?

  • Da, to je naše pravo
  • Ne, neka politika to vodi
  • Ne znam

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene