Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dan nakon 20. obljetnice masakra hrvatskih policajaca vukovarska policija je dovršila krim istraživanje u vezi događaja u Borovu Selu od 19. do 21. studenoga 1991. godine.


Utvrđeno je da je 51-godišnjak iz Borova, kao komandant Štaba teritorijalne obrane JNA Borova Sela, za vrijeme trajanja ratnih sukoba na teritoriju Republike Hrvatske, dopustio da neprijateljske postrojbe fizički zlostavljaju i ubijaju zarobljene civile i branitelje zarobljene u Vukovaru u krugu poduzeća 'Borovo Commerce' i u naselju Borovo Naselje.

Vezani članci Obljetnica pogibije 12 redarstvenika Božinović u Borovu: "Ubojstvo 12 redarstvenika bio jedan od najokrutnijih i najpodlijih zločina" Milorad Pupovac Pupovac o incidentu u Borovu: "Žao mi je što je tim mladim ljudima podstrek došao i od najviših predstavnika državnog vrha"

>> Osam osoba osumnjičeno za mučenje zarobljenika u Kninu

'Time je osumnjičenik prekršio odredbe Ženevske konvencije o zaštiti građanskih osoba u vrijeme rata i o zaštiti žrtava međunarodnih oružanih sukoba', stoji u priopćenju vukovarsko-srijemske.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je usmrćeno ili se vode nestalima 38 osoba. 'Sukladno tome osumnjičenik je u odsutnosti prijavljen Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru radi počinjenja kaznenog djela protiv čovječnosti i međunarodnoga prava - ratni zločin protiv civilnog stanovništva', dodaje se u priopćenju.