Premijer Andrej Plenković u posjetu je Koprivnici. Pozvao je građane da se cijepe, a osvrnuo se na potez predsjednika Zorana Milanovića.


Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu je Koprivnici. Jutros se sastao s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom i gradonačelnikom Mišelom Jakšićem.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović Plenkoviću: "Tko kaže da se on i ja ni u čemu ne slažemo? I mi divljaci znamo pratiti gradivo" Premijer na bočici Vegete Podravka se oglasila o Plenkovićevom licu na Vegeti: "Personalizirane bočice bile su integralni dio slavljeničke kampanje"

Nakon toga otišao je u posjet Podravki gdje je razgovarao s članovima Uprave i novom šeficom Martinom Dalić

Plenković je rekao da mu je drago da su brojni projekti Vlade u županiji u tijeku; željeznička pruga, aktivnosti vezani za izgradnju brze ceste od Križevaca prema Koprivnici, projekt anglomeracije...

Rekao je da se pregovara s predstavnicima veledrogerija. ''Vjerujem da je riječ o ozbiljnim ljudima i da neće biti obustave isporuke lijekova'', podvukao je uvjeren da će pronaći rješenje za normalno funkcioniranje sustava. ''Ne postoji sistemski problem, on je više u eteru, nego u realnosti'', rekao je.

''Ako postoje uska grla koja sprječavaju udomiteljstvo, mi smo za to da se pospješi proces udomljavanja'', poručio je i naglasio da je cilj sigurnost djeteta i njegova prava

Osvrnuo se i na novi istup predsjednika Zorana Milanovića. ''Ne sjećam se da je ijedan predsjednik komentirao aktualni sat, kad bih se osvrtao na sve što se nama izgovori u Saboru... ja se mogu samo nasmijati. Nađite mi ijedan komentar nekog drugog predsjednika u posljednjih 20 godina o Saboru'', naglasio je.

Premijer je istaknuo da je cijepljenje ključan izlaz iz problema s koronavirusom. ''Pozivam sve građane da se cijepe, da se sluša struka. Cijepljenje je najbolja zaštita od težih oblika i od smrti'', rekao je. Ponovio je da su koristi od cijepljenja AstraZenecom veće od eventualnih rizika nuspojava.

Na pitanje o COVID dodatku umirovljenicima rekao je da su na tragu dogovora. ''Isplate bi već mogle biti s mirovinama za travanj'', zaključio je.