Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SASTAO SE S UKRAJINSKIM VELEPOSLANIKOM

Plenković osudio napad: ''Hrvatska će podržati sankcije Rusiji, spremni smo pomoći Ukrajini''

Premijer Andrej Plenković osudio je napad Rusije na Ukrajinu i najavio da će Hrvatska podržati paket sankcija Rusiji te da je spremna humanitarno i tehnički pomoći Ukrajini, a Moskvu je pozvao da obustavi vojne operacije. Hrvatska podržati paket sankcija Rusiji te da je spremna humanitarno i tehnički pomoći Ukrajini, istovremeno pozvavši Moskvu da obustavi vojne operacije.

Ruski predsjednik Vladimir Putin napad na Ukrajinu objavio je u izvanrednom televizijskom obraćanju. Ruske snage ubrzo su počele ispaljivati projektile na nekoliko ukrajinskih gradova i iskrcavati trupe na južnu obalu Ukrajine.

Premijer Andrej Plenković u objavi na Twitteru  ''oštro je osudio agresiju i invaziju Rusije na Ukrajinu'', a sastao se i ukrajinskim veleposlanikom Vasilijem Kriličem te je u svojoj objavi osim njega označio i dvojicu čelnika Ukrajine - predsjednika Volodimira Zelenskog te premijera Denisa Šmihala.

"Najoštrije osuđujemo agresiju i invaziju Rusije na Ukrajinu. Ovaj ničim izazvan napad je grubo kršenje suvereniteta Ukrajine i međunarodnog prava. Ovo je isključiva odgovornost Rusije, koju pozivamo da odmah prestane s vojnim napadom. Izražavamo solidarnost s Ukrajinom i ukrajinskim narodom", napisao je Plenković u objavi na Twitteru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene