Bio je dan kazališta. U nas sve više niču ona manja, zabavna dramski dinamična s puninom umjetničke provokativnosti. Kako bi bila korektiv ovom velikom kazalištu u našoj kući Hrvatskoj.

Galerija


Ne znam kako bi to kazalište nazvala - možda bi Beckettov teatar šutnje bio najbliži opis svega što se zbiva na pozornici naše zbilje. Jer sve je više grotesknih marioneta u tematici ljudske egzistencije, otuđenosti, duhovnog dna - uprizorenih kroz radnju besmislenih dijaloga, tjeskobe i apsurda. Od kud krenuti. Možda najbolje od Uljanika. U spektakularnoj akciji uhićeno je 12 direktora i menadžera Uljanik grupe.

Vezani članci Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Zlo i naopako: ''Poput bumeranga nas stižu desetljeća zapošljavanja po stranačkim i rođačkim linijama'' Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) ''Odgovornost vlastodržaca koje biraju kmetovi 21. stoljeća nekako se sporo utvrđuje''

Šestorica su puštena na obranu sa slobode, a šestorici je određen pritvor. Svi su osumnjičeni za zloporabu ovlasti i subvencijsku prevaru odnosno muljanje državnim novcem. Ali ne i za izvlačenje love.

Sudovi su opet odgodili odluku o stečaju Uljanika i 3. maja, Vlada više ne da novce. A politika se u Beckettovom teatru počela prepucavati. Tko je kriv. A svi su krivi jer se problem nerentabilne brodogradnje vuče još od 80 ih godina, još iz bivše države i imali su vremena svi nešto napraviti, a ne samo tovariti naš novac.

Posao oporbe je skupljati političke bodove na ovakvim slučajevima, ali ako je suditi po društvenim mrežama, na slučaju Uljanik grupe potvrđuje se skepsa i nepovjerenje ljudi u Hrvatskoj, u sustav kaznenog progona. A onda neka institucije rade posao se već dovoljno izredikulizirala i to u praksi.

Cijeli Pregled tjedna Ivane Petrović pogledajte u priloženom videu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr