Tjedan za nama je pržilo do 38. Lipanjska temperatura kao da je kolovoz. I tako po dobrom dijelu Europe.

Galerija


I onda bum. Nebo se zakovitlalo poput bijesa svih bogova na Olimpu iz priča iz grčke mitologije.

Vezani članci Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Isplivali problemi u Zagrebu: Voda je odnijela milijune predviđene za trulu podzemnu infrastrukturu u druge projekte Pregled tjedna Ivane Petrović Radovi na zagrebačkoj Katedrali: Možda su osakaćeni tornjevi metafora stanja u kojem nas je ošamarila zaraza

Tornado je poharao južni dio Češke. Prizor gori od onog nakon potresa. Pet života se ugasilo u tom tsunamiju s neba. Mnogo ih je ozlijeđeno.

Dan poslije tornado je poharao dijelove Hrvatske. Najgore je u Požeštini. Led veličine jajeta, oštećeni krovovi, automobili i prozori.

Akadamik Mirko Orlić kaže da uz sve prirodne cikluse i procese u zadnjih 30 godina za klimu veliku odgovornost snosi čovjek neodgovornim ponašanjem koje priroda vrati. U najgoroj demonstaciji svoje moći naspram nemoći čovjeka.

Zbog toga stara pučka uzrečica i kaže: "ne igrajte se Boga". Nijedna mudrost naših starih pa ni ta nije isisana iz prsta već temeljena na iskustvu. Ljetnji tornado uništio je sve plodove mukotrpnoga rada na zemlji.

Pregled svih bitnijih događanja u turbulentnom tjednu iza nas pogledajte u Pregledu tjedna Ivane Petrović u videu u prilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju