Ivana Brkić-Tomljenović, reporterka Nove TV za portal DNEVNIK.hr analizirala je hrvatsku političku scenu u 2017. godini. Cijelu je godinu pratila rad Vlade te je izdvojila najbolje poteze, ali i najveće propuste u 2017.

Galerija


„Bila je ovo godina političkog trilera kakvog se ne bi posramili ni scenaristi Kuće od karata. Rečenica 'Molim tajnicu da pripremi razrješenje ministara doista će se dugo pamtiti' jer dugo nismo znali hoćemo li ići na izbore, kaže Brkić-Tomljenović.

Vezani članci Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Proslavili smo Božić, ide Nova godina: Kad stavimo u omjer dobro i loše, uvijek prevagne dobrota Nadu Murganić udarila kamera (Foto: Dnevnik.hr) Imenovanje novih ministara, svađe u Saboru, ćirilica u Vukovaru, napadi iz vlastitih redova stranke...

Kao pozitivan potez Vlade istaknula je poreznu reformu istovremeno podsjetivši kako je njen najveći dio ipak bio pripremljen za vrijeme premijera Tihomira Orškovića. Tu su i dobra turistička sezona i dobri gospodarski pokazatelji.

Kad je riječ o propustima, reporterka Nove TV podsjeća kako čak i nakon 9 mjeseci na znamo autore lex Agrokora, a kaže i kako se Vlada predugo bavila pločom HOS-a.

Prisjetila se i gafova ministrica Nade Murganić među kojima su ekspresno povlačenje novog prijedloga Obiteljskog zakona te afere Paketići.

Analizirala je stanje u oporbi te istaknula kako se SDP gotovo cijelu godinu bavi unutarstranačkim previranjima.

Otkrila nam je i kakvu političku 2018. godinu očekuje. Cijeli razgovor s Ivanom Brkić-Tomljenović pogledajte u videu.