Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će i besplatan

Predškolski odgoj od jeseni će biti obavezan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi se što bolje pripremila za školu, djeca koja nisu išla u vrtić, s navršenih šest godina mogu ići u predškolu. Prema najavama iz Ministarstva, ovaj tromjesečni program od jeseni postaje obvezan za sve.

Što ih čeka u predškoli, mali Čepinjani vrlo dobro znaju, a tromjesečna priprema za školu mališanima se sviđa. 'Kroz igru, kroz spontane aktivnosti i situacije koje su njima prilagođene, tako najlakše usvajaju zapravo znanja koja su im potrebna i pripremaju ih za zrelost, za školu', kaže Vesna Brekalo, odgojiteljica u DV Zvončić, Čepin.

Pročitajte i ovo Hrana u vrtiću Vladimira Nazora Roditelji u šoku FOTO Što se događa u zagrebačkom vrtiću? Hrana je sirova i nejestiva, objekt se raspada, ravnateljice se svi boje: "Prostači po hodnicima, djeca se pred njom popišaju od straha" Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti"

>> Jovanović: Predškolski odgoj će sufinancirati država s 20 kuna po djetetu

Za dobru pripremu svoje djece roditelji izdvajaju oko 300 kuna na mjesec. Jeftinije od redovitog vrtića. Od jeseni predškola će biti obvezna. Najavu ministarstva obrazovanja struka pozdravlja.

Sve te vještine 13.000 djece koja nisu išla u vrtić razvijat će besplatno. Roditelji čiji šestogodišnjaci redovito idu u vrtić i dalje će ga plaćati. Organizacijski izazov stoji i pred ministarstvom. Treba izmijeniti zakon, donijeti kurikulum i što prije omogućiti besplatnu predškolu za svu djecu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene