Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šef Županijskog suda u Zagrebu

Sudac Turudić: ''Vozio sam prebrzo jer sam bio potican vozilom policije. Nisam mogao znati da je to presretač"

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić komentirao je presudu za prebrzu vožnju i optužbe da je bježao od policije.

Turudić je dobio kaznu od 1000 kuna, a ako je plati u roku od 30 dana od primitka presude, može platiti samo dvije trećine. Dužan je platiti i 225 kuna sudskih troškova.

Pročitajte i ovo Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku

Ivan Turudić je 20. siječnja ove godine u 16:46 snimljen kako se sjevernom bjelovarskom obilaznicom vozi brzinom od 132,5 kilometra na sat tamo gdje je ograničenje brzine 80 kilometara. Policijski presretač htio ga je zaustaviti, no Turudić je samo produžio.

Usd je zaključio da se nije odazvao ni pozivima za ročišta. 

Za sve je kriv poštar?

"Poštar je došao, pozvonio i otišao kući", pretpostavio je Turudić što se dogodilo s njegovim pozivom na sud. Kaže da nije dobio preporučenu pošiljku. 

 

"Ništa mi nije ostalo. Da mi je ostalo, podigao bih kao što inače podižem. Ništa mi nije ostalo, ništa nisam našao. Sad vi mene pitate kako pošta radi. Pa to je njihov problem, kako se dostavljaju pošiljke. Pa oni više niti ne bacaju pošiljke u kaslić nego samo pozvone i odu", pravdao se Turudić-

"Kasno upalili rotirke"

Šef zagrebačkog Županijskog suda kazao je da ni na koji način nije mogao zaključiti da iza njega vozi presretač koji ga želi zaustaviti.

''Smatram da je tom prekršaju doprinijelo i ponašanje policije. Ja sam se vozio Virovitice prema Zagrebu i bio sa suprugom u autu. U jednom trenutku sam vidio sivi Audi A4 koji je vozio jedno dva ili tri kilometra iza mene, nije davao nikakve znakove. Ni po čemu nisam mogao zaključiti da se radilo o presretaču'', rekao je Turudić i dodao da je presretač upalio rotirke tek kada ga je pretekao kod Barutane.

 ''Bio je jasno vidljiv i ja sam stao. Kad sam išao ispred njega, to je nelagoda. To je pusta cesta i zašto se baš za mene zalijepio? Ja sam onda ubrzao i u tome jest moj krimen'', ispričao je Turudić. Istaknuo je da nije dobio niti jedan poziv za sud i da je od medija doznao da je policajac na sudu svjedočio kako je šef suda bježao od policije.  

Pročitajte i ovo Ivan Turudić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL I bježao policiji? Turudić prebrzo vozio pa dobio 1000 kuna kazne, a nije se odazvao ni na pozive suda. "Lako su me mogli naći, svi znaju tko sam ja"

Pročitajte i ovo Ivan Turudić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL tko je vozio? Sudac Turudić oslobođen krivnje: Dobili ste kaznu za prebrzu vožnju? Čini se da postoji način da se izvučete

''Da je tako, zašto onda policajac nije izdao protiv mene prekršajni nalog za taj teži prekršaj? Puno je teži prekršaj ne postupati po nalogu policije nego prebrzo voziti. Ja sam prebrzo vozio potican od stranke policijskog automobila'', zaključio je Turudić.

Na prozivke SDP-a da bi trebao dati ostavku, Turudić je kazao da ju nije dao njihov čelnik koji je, kaže, uhvaćen u težem prekršaju. ''Predsjednik SDP-a je, koliko se sjećam, bio uhvaćen u puno težem prekršaju, mislim da je bio alkoholiziran, pa nije dao ostavku. Jedino što ja mogu navesti je da sam počinio prekršaj protiv sigurnosti javnog prometa i vozio sam prebrzo'', rekao je Turudić.

"Po meni, gospodin Turudić ne može više biti sudac uz ovakvo ponašanje on je pokazao ignoriranje bahaćenje podcjenjivanje cijelog represivnog i sudskog aparata', rekao je Željko Jovanović iz SDP-a.

"Moram se upoznati s činjenicama, ne znam činjenice'', kaže Dražen Bošnjaković, ministar pravosuđa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene