Ivan Turudić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Ivan Turudić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić pravomoćno je oslobođen krivnje nakon što je prošle godine policija kamerom u Virovitici snimila automobil u vlasništvu leasing kuće, a koji stoji na njegovo ime, a koji je vozio brže od ograničenja.


Prema prekršajnom nalogu, Turudić kao osoba kojoj je vozilo povjereno, nakon utvrđenog prometnog prekršaja utvrđenog 20. listopada 2018. godine u 12.49 u Ulici Zbora narodne garde u Virovitici, tvrdila je policija, nije dostavio vjerodostojne podatke o počinitelju prometnog prekršaja, premda je bio policijskim dopisom obaviješten i dužan dostaviti ih.

Vezani članci Skele na zgradi Županijskog suda u Zagrebu - 1 Županijski sud u Zagrebu početkom iduće godine dobiva novog predsjednika, za Turudićeva nasljednika prijavilo se osam kandidata Policajac, ilustracija Policajac teško ranjen: Kolega čistio pištolj od blata pa ga pogodio "u desni dio tijela"

Nakon provedenog postupka sudac Prekršajnog odjela Općinskog suda u Virovitici Petar Bajan oslobodio je Turudića krivnje uz obrazloženje da nema dokaza da je poznati sudac prekršaj za koji je okrivljen doista učinio, piše Podravski.hr

“Ne mogu Vam ništa trenutno reći jer nisam dobio nikakvo rješenje. Ne znam ni kako sam prošao”, rekao nam je danas, u srijedu, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić, a na naš komentar da je oslobođen rekao je: “Sjajno”.

Sudac Turudić kazao je za Podravski kako se radilo o vikendu te da automobil često koristi njegova supruga, ali i druge osobe.

Sudac Ivan Turudić, prema pisanju portala, ovog puta kao okrivljenik Općinskom sudu u Virovitici dostavio je dopis “podaci o vozaču” u kojemu je uz svoje ime i prezime, dostavio podatke i o članovima obitelji koji se koriste tim automobilom. U pisanoj obrani koju je dostavio sudu branio se time da nije počinio prekršaj za koji se tereti, a njegovu obranu sud je u potpunosti uvažio.