Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Josipović zbog bolova u koljenu mora na operaciju. Otkazao je obveze za sljedećih nekoliko dana.


Već danima predsjednik trpi bol u koljenu lijeve noge. Riječ je o ozljedi meniskusa i ide na operaciju. S takvim ozljedama, tvrdi prof. Nemec službeni liječnik nogometne reprezentacije, najčešće muku muče sportaši.

Vezani članci Operacija, ilustracija Nova metoda liječenja u riječkome KBC-u: Zahvaljujući ovome djeci će oporavak biti brži i lakši Slika nije dostupna Povjerenstvo: Predsjednik Josipović nije bio u sukobu interesa!

'Do tih ozljeda dolazi kod nekih pokreta u koljenu kod kojih meniskus ne može izbjeći pritisak natkoljenice i potkoljenice i dolazi do pucanja meniskusa zbog toga pacijent osjeća bolove i preskok u koljenu', pojasnio je prof Nemec.

Neugodni bolovi rješavaju se operacijom. A da ne misli dugo mirovati, poručio je predsjednik i putem Facebooka. 'Dragi prijatelji, zatrpan sam danas Vašim porukama.
Riječ je o doista malenoj kirurškoj intervenciji i već za koji dan se vraćam svojim obvezama. Puno hvala na Vašoj podršci i dobrim željama', napisao je predsjednik.

Ovo je neuobičajena situacija. Predsjednik na operaciji, šef sabora na Kosovu, a premijerka u kampanji. No država uvijek mora funkcionirati. Po Ustavu, predsjednika mijenja prvi čovjek sabora koji je na toj funkciji do novog saziva. Ako njega nema, na red dolaze potpredsjednici.

A kako je riječ o rutinskoj operaciji, iako Ustav propisuje tko koga mijenja, tako nešto neće biti potrebno.Predsjednik je povratak na posao najavio već za subotu.