Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret u New Yorku

Predsjednica o priopćenju ureda srbijanskog predsjednika: 'To je njihovo viđenje sadržaja razgovora'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grabar-Kitarović i Nikolić razgovarali su na marginama zasjedanja opće skupštine UN-a, a tema razgovora bila je kriza nastala zbog priljeva izbjeglica.

To je njihovo viđenje sadržaja razgovora, poručila je u ponedjeljak hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović o priopćenju ureda srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića s kojim se u nedjelju sastala u New Yorku.

Grabar-Kitarović i Nikolić razgovarali su na marginama zasjedanja opće skupštine UN-a o krizi nastaloj zbog priljeva izbjeglica i zaključili da odnosi dviju zemalja trebaju što prije krenuti uzlaznom putanjom.

Pročitajte i ovo Darko Obradović, stručnjak za sigurnost Dramatična potraga Sigurnosni stručnjak o istrazi oko nestale Danke: "Ne bi se otkazivala potraga da se nije dogodio preokret" Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Grabar Kitarović, Merkel i Nikolić - ovako je izgledao taj susret

Rat riječima koji je izbio između Zagreba i Beograda zbog golemog priljeva izbjeglica koji iz Srbije ulaze preko hrvatske granice odveo je odnose dviju zemalja na najnižu razinu od vladavine Slobodana Miloševića.

Pozivajući se na priopćenje predsjedništva Srbije, beogradski mediji objavili su da su predsjednici "zajednički zaključili da to nije put za stvaranje potrebne atmosfere za suradnju u regiji te da će se truditi da odnosi između Srbije i Hrvatske što prije ponovo krenu uzlaznom putanjom".

To je njihovo viđenje sadržaja razgovora, rekao je Luka Đurić, glasnogovornik predsjednice Grabar-Kitarović ne navodeći pojedinosti.

Predsjednica i dalje čvrsto stoji na tome da Hrvatska treba čvrsto nadzirati granicu i spriječiti ilegalne prelaske migranata, dodao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene