Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još malo pa nestalo

Poziv Britancima: Uživajte u čarima Jadrana, ali bez talijanskih cijena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S tisućama milja obale duž Jadrana i njezinih brojnih otoka, Hrvatska je izvrsno mjesto za Britance koji žele vikendice za malu cijenu.

Da je Hrvatska sve popularnije i privlačnije tržište nekretnina svjedoči i članak bitanskog Independenta u kojem ističu kako je Hrvatska jedna od najbrže rastućih turističkih destinacija u Europi te idealno mjesto za uživanje u čarima Jadrana i kupnju vikendica po puno nižim cijenama od onih u Italiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kvaliteta života Dobar dio hrvatskih građana zarađuje na nekretninskom biznisu: Moguća su nova ograničenja Gradilište, ilustracija Kako do nekretnine Mladi par koji kupuje stan: "Cijene nisu najgore, ovo nam je najveći problem..."

Navode kako inozemni kupci najčešće kupuju vikendice u Istri koju su usporedili s Toskanom. Što se južnog dijela zemlje tiče, Independent ističe da su Brač i Hvar vrlo popularne destinacije, a preporučili su i kupnju vikendica u Splitu i Dubrovniku koje opisaju kao bisere Jadrana s bogatom povijesnom baštinom koja je pod zaštitom UNESCO-a.

>> 3.500 kuna za noćenje u hotelu u Hrvatskoj! Ti se prvi rasprodaju!

Kao dobru vijest za sve one koji žele vikendice u Hrvatskoj navode odluku iz 2009. godine kojom je omogućeno strancima da kupuju nekretnine pod istim uvjetima kao i Hrvati, dok su se ranije strani kupci morali boriti s birokracijom. No, kao negativne strane navode da su kuće najčešće u vlasništvu velikih obitelji pa je teško pronaći sve članove i uvjeriti svakog od njih da prodaju svoju nekretninu.

Upozoravaju da se njihovi zakoni kojima se štite kupnje nekretnina ne mogu primjeniti te da je iznimno važno pronaći nekoga u Hrvatskoj tko dobro poznaje propise jer su se događali slučajevi u kojima su ljudi koji nisu vlasnici nekretnina prodavali tuđu nekretninu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene