Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imamo premalo takvih!

3.500 kuna za noćenje u hotelu u Hrvatskoj! Ti se prvi rasprodaju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Takvi gosti doista ne štede. Na dan izdvoje između 300 i 500 eura.

Više od tri i pol tisuće kuna za noćenje u hotelu na hrvatskoj obali. Iako mislite da to nitko ne može platiti, varate se. Luksuzni hoteli u Hrvatskoj uvijek se prvi popune. Ipak, Hrvatska nema puno takvih hotela. Tek tri, koji su danas dobili i posebno priznanje za kvalitetu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Slovenci uputili neobičan zahtjev zbog brojnih turista koji će ići prema Hrvatskoj: "To su zatražili prvi put" Turisti u Veneciji Smanjit će gužve? Ovo je prvi grad u svijetu koji turistima naplaćuje ulaz: Pogledajte kolike su kazne za švercere

Kvalitetna usluga, edukacija osoblja, ekološki standardi i ono što je najvažnije zadovoljni gosti. Kriteriji su to po kojima se nekom hotelu dodjeljuje Q oznaka kvalitete. "Zapravo je dokaz da gostima dajemo nešto posebno, nešto izvanredno, nešto čime ćemo ga iznenaditi, nešto s čime ćemo mu dati osjećaj da dobije više od onoga što je platio", kaže Goran Fabris, direktor operacija Maistra.

Takvi gosti doista ne štede. Na dan izdvoje između 300 i 500 eura. To im, kažu, nije problem jer za taj novac i više nego uživaju. Najbolji dokaz njihovom zadovoljstvu popunjenost je hotela tijekom cijele sezone. "Imamo sreću da smo recimo prošli vikend bili dupkom puni, da ćemo 7. i 8. mjesec biti puni, da se ovdje kod nas traži krevet više", dodaje Fabris.

Zasad Hrvatska ima tek tri takva hotela. U Rovinju, Podstrani kraj Splita i Dubrovniku. "Mislim da je ovo jedan jasan putokaz smjera u kojem mi želimo ići i smjera koji želimo poticati i smjera u kojem nadam se i vjerujem će s nizom dodatnih mjera na području povećanja konkurentnosti se kretati hrvatski turizam u budućnosti", istaknuo je Veljko Ostojić, ministar turizma.

Tako će za nekoliko sljedećih mjeseci istu oznaku dobiti i mali hoteli s kapacitetom do 50 soba. Potom je najvažnije, čvrsto održati kriterije.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene