Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mora platiti 1600 eura

Kažnjen načelnik koji je općinski novac trošio u bordelu: Ovog puta na meti zbog nečega potpuno drugačijeg

Toni Turčinov
Toni Turčinov Foto: Toni Turčinov
Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo je načelnika Murtera Tonija Turčinova s 1600 eura.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je u srijedu načelnika Općine Murter-Kornati Tonija Turčinova s 1600 eura jer je zlorabio svoja prava kao dužnosnik tražeći da mu se ubrza izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju njegove nekretnine na Murteru.

Kako su pojasnili, Turčinov je povrijedio članak 7c Zakona o sprječavanju sukoba interesa na način da je slanjem dopisa Upravnom odjelu Šibensko-kninske županije zatražio žurno postupanje vezano za predmet u kojem je osobno tražio izdavanje građevinske dozvole.

Požurnicom se tražilo da se požure predmeti koji su od interesa za općinu, uglavnom je bila riječ o građevinskim zemljištima, a među kojima je bio i njegov. Temeljem požurnice dozvola mu je izdana 9. veljače 2022. godine.

Povjerenstvo je otvorilo predmet po službenoj dužnosti na temelju medijskih napisa, nakon čega su tražili podatke od općine i županije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promjene na frontu FOTO: Ovo je trenutačna situacija u Ukrajini, objavljene najnovije karte

Podsjetimo, Turčinov je već bio na meti istražitelja zbog nenamjenskog korištenja službene kartice. Među ostalim, jer je 2019. godine bordel u Austriji platio općinskim novcem. U klagenfurtskom klubu La Cocotte triput je upotrijebio karticu općine i potrošio ukupno 1560 eura.

Turčinov se branio kako je u kasnim noćnim satima došlo do pogreške jer su, tvrdio je, njegova osobna kartica i kartica Općine izdane u istoj banci te ih je slučajno zamijenio.

"Zbog navedene pogreške ispričavam se svojim sumještanima i ukazujem na činjenicu da za Općinu Murter-Kornati nije nastala nikakva materijalna šteta s obzirom na to da sam trošak smještaja platio svojom osobnom karticom, a iznos je gotovo identičan iznosu potrošenom u navedenom noćnom klubu", poručio je prošlog ljeta Turčinov, koji je tada dao i ostavku na mjesto vijećnika u Županijskoj skupštini. No, s mjesta načelnika usprkos kritikama, nije odstupio.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene