Obavijesti Video Pretražite Navigacija
malverzacije s općinskim novcem

Akcija na Murteru: Uhićen načelnik Turčinov, koji je službenom karticom plaćao u bordelu

U policijskoj akciji na Murteru uhićen je načelnik Toni Turčinov, koji je već bio na meti istražitelja zbog trošenja općinskog novca u bordelu.

U policijskoj akciji uhićen je načelnik Općine Murter Toni Turčinov. Potvrdio je to za Dnevnik Nove TV njegov odvjetnik Fran Olujić.

U tijeku je pretraga njegove kuće, nakon čega će biti prepraćen na ispitivanje. Prema neslužbenim informacijama, sumnja se na gospodarske malverzacije povezane s trošenjem općinskog novca.

  

 

Policija je izvijestila kako su u okviru kriminalističkog istraživanja PNUSKOK-a i USKOK-a uhićene dvije osobe na području Šibensko-kninske županije zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

"Slijedi provođenje hitnih dokaznih radnji te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba biti podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku", navode u policiji. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Peglanje službene kartice Iscurili novi detalji: Načelnik Murtera ručkove skrivao pod trošak struje, poznato i pod što je knjižio bordel?

Peglao karticu općine u austrijskom bordelu 

Turčinov je već bio na meti istražitelja prošle godine zbog nenamjenskog korištenja službene kartice. Među ostalim, jer je 2019. godine bordel u Austriji platio općinskim novcem. U klagenfurtskom klubu La Cocotte triput je upotrijebio karticu općine i potrošio ukupno 1560 eura. 

Toni Turčinov Toni Turčinov Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Turčinov se branio kako je u kasnim noćnim satima došlo do pogreške jer su, tvrdio je, njegova osobna kartica i kartica Općine izdane u istoj banci te ih je slučajno zamijenio. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "numero uno" VIDEO Načelnik koji je trošio javni novac u bordelu primio nagradu za najboljeg je*ača

"Zbog navedene pogreške ispričavam se svojim sumještanima i ukazujem na činjenicu da za Općinu Murter-Kornati nije nastala nikakva materijalna šteta s obzirom na to da sam trošak smještaja platio svojom osobnom karticom, a iznos je gotovo identičan iznosu potrošenom u navedenom noćnom klubu", poručio je prošlog ljeta Turčinov, koji je tada dao i ostavku na mjesto vijećnika u Županijskoj skupštini. No, s mjesta načelnika usprkos kritikama, nije odstupio. 

Štoviše, tijekom ljeta procurila je snimka u kojoj Turčinov dobiva nagradu "numero uno", za osobu koja je "okrenula najviše žena preko ljeta".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene