Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjene na frontu

FOTO: Ovo je trenutačna situacija u Ukrajini, objavljene najnovije karte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Institut za proučavanje rata (ISW) objavio je najnovije karte koje prikazuju trenutačno stanje na bojištu u Ukrajini dvije godine nakon početka invazije.

Institut za proučavanje rata (ISW) izradio je najnovije karte koje pokazuju kakva je trenutačna situacija na frontu u Ukrajini te kako stoje ruska i ukrajinska vojska.

Ruske snage pokušavaju iskoristiti taktičke prilike koje nudi rusko zauzimanje Avdijivke. Trenutačno se čini se održavaju relativno visok tempo ofenzivnih operacija s ciljem probijanja što je dalje moguće u području Avdiivke prije nego što ukrajinske snage postanu kohezivnije i teže probiti se obrambene linije u tom području.

"Privremeno su smanjile svoj tempo operacija dok su čistile Avdiivku nakon ruskog zauzimanja naselja 17. veljače, ali su od tada nastavile s relativno visokim tempom napada zapadno i sjeverozapadno od Avdiivke", stoji u priopćenju Instituta.

Ukrajinska skupina Tavriisk Spox izjavila je 27. veljače da su ruske snage nedavno povećale veličinu svojih jurišnih skupina u smjeru Tavriisk od malih skupina veličine voda do veličine satnije.

Pročitajte i ovo Dječaci uhićeni nakon što je nekoliko životinja ubijeno na koledžu na londonskom koledžu Dječaci od 11 i 12 godina uhićeni nakon što je nekoliko životinja ubijeno: "Ovo je bila užasna epizoda"

"Ruske snage trenutno fokusiraju napade zapadno od Avdiivke u smjeru Berdychija, Orlivke i Tonenkea, gdje su ukrajinske snage uspostavile neposredne obrambene položaje kako bi pokrile svoje povlačenje iz Avdiivke i prihvatile nadolazeće ruske ofenzivne operacije", piše u priopćenju.

Ukrajinske snage su stabilizirale svoje obrambene linije duž linije Tonenke-Orlivka-Berdiči od 27. veljače. Međutim, ukrajinski vojni promatrači okarakterizirali su ukrajinske utvrde zapadno od Avdiivke kao razočaravajuće i problematične.

Pročitajte i ovo U Splitu organiziran prosvjed zbog ubojstva Luke Bančića - 18 Danas Luka, sutra JA VIDEO/FOTO Održan prosvjed zbog ubojstva Luke Bančića: Policija objavila koliko se ljudi okupilo

Ruski vojni blogeri tvrdili su da se ukrajinske snage bore da održe obrambene položaje neposredno zapadno od Avdiivke i prognozirali su da će se ukrajinske snage koncentrirati na obrambenu crtu zapadnije koju su ukrajinske snage počele graditi u studenom 2023.

Ruske snage vjerojatno nastavljaju s pokušajima napredovanja kako bi ukrajinske snage lišile predaha koji bi im omogućio uspostavljanje kohezivnije i teže probojne obrambene crte u neposrednoj blizini Avdiivke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene