Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rastu plaće

Dobre vijesti za radnike, ali poslodavci u problemima: "Jedino što mi možemo napraviti jest da dignemo cijene"

Aktualno Galerija Rast minimalne plaće - 3 Rast minimalne plaće - 3 Foto: DNEVNIK.hr Rast minimalne plaće - 2 Rast minimalne plaće - 2 Foto: DNEVNIK.hr Rast minimalne plaće - 1 Rast minimalne plaće - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Rast minimalne plaće - 4 Galerija 1/4 >>
Dobre vijesti za građane na minimalcu. S prvim siječnja rast će im plaće, ali nisu dobre vijesti za poslodavce. Ne znaju odakle da namaknu novac. Ako Vlada ne pomogne, prijete i najcrnjim scenarijima.

Oni s najmanjim plaćama s prvim danom nove godine imat će mjesečno u novčanicima 100 eura više.

Sindikati zadovoljni, ali sad je, kažu, na stolu novi problem.

"Kako sada u kolektivnim pregovorima povećati za tih 20 posto i ostale plaće. Bit će sve više uranilovki odnosno sve će više plaća biti na razini minimalne plaće", rekao je Mladen Novosel iz SSSH-a.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Iz minute u minutu Netanyahu: "Izrael priprema kopnenu invaziju na Gazu. Neću reći kad, kako ili koliko. Već smo ubili tisuće terorista, ovo je samo početak"

Pročitajte i ovo Crobarometar: Hrvoje Krešić - 1 Donosi Dnevnik Nove TV Novi Crobarometar: Doznajte je li došlo do promjene u rejtingu političkih stranaka, a ima i zanimljivih novosti na listi (ne)popularnih političara

Poslodavci su na mukama, ne znaju od kud da namaknu novac. "Jedino što mi možemo napraviti je da dignemo cijene", rekao je potpredsjednik tekstilne, kožarsko-prerađivačke industije HGK Mario Lešina.

Što je rekao ministar rada Marin Piletić, a na što je upozorio SDP-ov Branko Grčić, pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Sabine Tandare Knezović. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene