Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijene benzina

Usporedili smo cijene goriva u Hrvatskoj s onima u inozemstvu: Evo gdje se u susjedstvu isplati točiti gorivo

Gorivo kod susjeda jeftinije (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Gorivo kod susjeda jeftinije (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Gorivo kod susjeda jeftinije (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Gorivo kod susjeda jeftinije (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Gorivo kod susjeda jeftinije (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Gorivo kod susjeda jeftinije (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Gorivo kod susjeda jeftinije (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Gorivo kod susjeda jeftinije (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Gorivo kod susjeda jeftinije (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/4 >>
Na gorivo se troši sve više. No Hrvati pune spremnike i proračune – susjednih zemalja. Usporedili smo cijene goriva u Hrvatskoj s onima u inozemstvu.

Hrvati su u prosjeku od posla udaljeni 12 kilometara. Putuju li na posao automobilom koji troši osam litara, ovaj će mjesec samo za taj put potrošiti 450 kuna. Zato ne čudi što građani burno reagiraju svaki put kad rastu cijene goriva.

Pročitajte i ovo Marko Biočina, reporter Dnevnika Nove TV i voditelji Dnevnika Nove TV Poskupljenje goriva Što nam slijedi ako se ostvari crni scenarij i dođe do prekida transporta nafte: "Cjenovni udar već je u Hrvatskoj" Benzinska crpka loša vijest Novi udarac po džepu za vozače: Od utorka poskupljuje gorivo

Sad je cijena u Hrvatskoj veća nego u Austriji i Njemačkoj. Građani koji žive uz granicu pružaju otpor i gorivo toče u susjednim državama. Najpovoljnije je u Bosni i Hercegovini. Eurosuper 95 – 8,37 kuna. Diesel – 8,18 kuna.

Prosječni spremnik od 50 litara u Bosni i Hercegovini jeftiniji je 82 kune točite li Eurosuper 95 odnosno 66 kune točite li Diesel.

Prošli su tjedan i ondje cijene goriva porasle. Gorivo u BiH nama je još uvijek pristupačno, no domaćima je skupo.

''Prema našem standardu je skupo. U Njemačkoj na nekim benzinskim pumpama sam vidio jeftinije gorivo nego ovdje'', kazao je Ismet iz Velike Kladuše.

Moguće. Na najeftinijoj crpki u Njemačkoj danas je za litru Eurosupera bilo dovoljno izdvojiti svega jedan euro. Ipak, prosječna cijena za litru u Njemačkoj još je uvijek skuplja nego u Hrvatskoj. Od susjednih zemalja točiti se isplati i u Mađarskoj te Austriji. Slovenija ima slične cijene, dok je u Srbiji benzin povoljniji, a Diesel skuplji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene