Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Katastrofa

Otočić s razglednice na meti bespravne gradnje: Netko uz obalu Galešnjaka gradi pristanište

Otočić Galešnjak u Pašmanskom kanalu
Otočić Galešnjak u Pašmanskom kanalu Foto: Getty Images
Na srcolikom otoku u Pašmanskom kanalu gradnja je zabranjena, no nekome ta činjenica, kao ni luksuz netaknute prirode, ne znači puno.

Nautičari koji su posljednjih dana plovili Pašmanskim kanalom na poznatom otočiću Galešnjaku, specifičnom zbog svojeg oblika srca, primijetili su početak bespravne gradnje. Netko si je počeo graditi pristanište na istočnoj obali otoka.

Čitatelj portala morski.hr koji ga je snimio rekao je kako je riječ o poziciji na kojoj ljeti sidri najviše nautičara, a baš je na tom mjestu obala potpuno divlja.

Pročitajte i ovo Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku...

Pročitajte i ovo Optuženi za napad na Moskvu Nakon ispitivanja FOTO/VIDEO Optuženi za napad na Moskvu dovedeni na sud: Jednom odsječeno uho, drugi bez oka

"Međutim, ove godine netko se odvažio na pripremu za izgradnju mola tako što je pobacao u more plastične vreće punjene sipkim materijalom u formaciji koja asocira na obrise mola", ispričao je autor fotografije na kojoj se vide i nekakvi šiljci, koji bi, čini se, trebali biti priprema za armaturu.

Otočić Galešnjak u Pašmanskom kanalu Vreće s pijeskom u moru uz obalu otočića Galešnjaka Foto: morski.hr

Otočić Galešnjak nenaseljen je, nema nikakve turističke objekte ni druge zgrade. Na njemu je gradnja generalno zabranjena. Vlasnici parcela na Galešnjaku obrađuju maslinike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene