Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon ispitivanja

FOTO/VIDEO Optuženi za napad na Moskvu dovedeni na sud: Jednom odsječeno uho, drugi bez oka

Aktualno Galerija Optuženi za napad na Moskvu stigli na sud - 1 Optuženi za napad na Moskvu stigli na sud - 1 Foto: Afp Saidakrami Murodali Rachabalizoda Saidakrami Murodali Rachabalizoda Foto: Afp Dalerdzhon Mirzoyev Dalerdzhon Mirzoyev Foto: Afp Muhammadsobir Fayzov Muhammadsobir Fayzov Foto: Afp +2 Optuženi za napad na Moskvu stigli na sud - 5 Galerija 1/7 >>
Rusija je podignula optužnicu protiv četvorice muškaraca koji su napali koncertnu dvoranu u Moskvi i ubili najmanje 137 ljudi. Prijeti im doživotni zatvor.

Četiri muškarca Dalerdzhon Mirzojev, Saidakrami Murodali Rachabalizoda, Shamsidin Fariduni i Muhammadsobir Fajzov optuženi su za kazneno djelo terorizma.

Dovedeni su na sud vidno ozlijeđeni - oči Mirzojeva i Rachabalizode su zacrnjene, a Rachabalizodi je i uho čvrsto povezano nakon što mu je tijekom uhićenja bilo navodno djelomično odsječeno. I Mirzojev je imao nešto omotano oko vrata, a Faridunijevo lice jako je natečeno. Fajzov je doveden na sud u invalidskim kolicima i bolničkom ogrtaču, a prema snimci se čini da mu nedostaje oko, piše BBC.

Na snimci se vidi kako trojicu u okružni sud Basmanij uvode maskirani policajci, a sva četvorica na sudu su bila u staklenoj kabini pod policijskom paskom.

U priopćenju suda objavljenom na Telegramu stoji da je Mirzojev državljanin Tadžikistana i da je u potpunosti priznao krivnju, a priznao ju je i Rachabalizoda. Sva četvorica bit će zadržana u istražnom zatvoru najmanje do 22. svibnja, stoji u priopćenju suda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nakon Moskve Francuska podigla upozorenje na terorizam na najvišu razinu

Pročitajte i ovo Ilustracija Australski poučak Oni su odlučili podići minimalnu plaću: ''Želimo da ljudi zarađuju više''

Dalerdzhon Mirzojev (32) je iz Tadžikistana, a imao je privremenu registraciju od tri mjeseca u Novosibirsku, no ona je istekla, piše CNN. Rachabalizoda je rekao na sudu da ima ruske dokumente, no ne može se sjetiti gdje su. Komunicirao je preko prevoditelja, a navodno je 1994. godište.

Fariduni je rođen 1998. u Tadžikistanu. Službeno je bio zaposlen u tvornici u ruskom gradu Podolsku, a prebivalište je imao u Krasnogorsku. Fajzov je bio privremeno nezaposlen prije napada, a prije toga je radio u brijačnici u Ivanovu. Navodno je rođen 2004. godine, javljaju RIA Novosti.



U Rusiji je uhićeno još sedam osoba pod sumnjom da su pomagali u napadu. Islamska država preuzela je odgovornost za napad koji se dogodio u petak, no ruski dužnosnici tvrde da je umiješana Ukrajina, što je Kijev nazvao apsurdnim.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene