Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A nekad su im se smijali

Popunjava se famozni trio: Vrtić objavio natječaj za radno mjesto za jednu neobičnu profesiju

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
O digitalizaciji je ispisano i rečeno već mnogo toga, a sve se više piše i o umjetnoj inteligenciji. U 21. stoljeću u Hrvatskoj, gdje mnogi stari vrijedni obrti izumiru, s druge strane jedna neobična profesija dobiva na značaju.

Kome će umjetna inteligencija ''uzeti kruh iz usta'', već se raspravlja tjednima i još će. No, u Hrvatskoj se te rasprave ponekad čine silno bespredmetne. 

Pored svih softvera i računala te knjigovođa i računovođa jedna neobična profesija u 21. stoljeću doživljava revival u Splitu.

Tamošnjim gradskim vrtićima nedostaje odgajateljica i čistačica, ali i takozvani evidentičar uplata.

Što bi to bilo, otkrivaju detalji nedavno objavljenog natječaja pa će tako evidentičar uplata bilježiti potvrde o upisu djece, zahtjeve i rješenja za ispis djece, zahtjeve za umanjenje cijene vrtića te evidencije uplata cijene korištenja usluge vrtića.

Ovo radno mjesto posljednjim natječajem se popunjava u dječjem vrtiću Cvit Mediterana koji, pored jednog evidentičara uplata, zapošljava i osam čistačica na puno radno vrijeme i u stalni radni odnos, piše Dalmatinski portal.

Pročitajte i ovo Ilustracija Što će biti s djecom? Roditelji vrtićaraca u Dalmaciji ogorčeni, a ravnateljica poručuje: "Bilo je svega, odlučili smo tome stati na kraj"

Pročitajte i ovo Poziv: Upisi u vrtić - 3 POZIV DOMAGOJA MIKIĆA Kunu se u djecu, ali novih mjesta u vrtićima nema: "Kako dati 700 eura za tetu čuvalicu? Tko si to može priuštiti?"

I nije to prvi put da splitski vrtići zapošljavaju evidentičara uplata, podsjetili su, naime, prije tri godine sličan natječaj je raspisan u vrijeme tadašnjeg gradonačelnika HDZ-ova Andra Krstulovića Opare.

Tada su s natječajem najviše sprdali na stranici "Dnevna doza splitskog nereda" s kojom je bio povezan nekadašnji aktivist i sadašnji zamjenik gradonačelnika Ivice Puljka Bojan Ivošević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene