Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prosvjed seljaka

Poljoprivrednici izlaze na ulice: "Zapali smo i sad nas traktorima na cesti treba izvlačiti"

prosvjed seljaka
prosvjed seljaka Foto: DNEVNIK.hr
Poljoprivrednici su najavili prosvjed u Đakovu zbog stanja u poljoprivredi i u znak podrške njemačkim seljacima. U prosvjed traktorima će i vlasnici poljoprivrednih OPG-ova Međimurske i Varaždinske županije.

Vlasnici OPG-ova Međimurske i Varaždinske županije održat će prosvjed. U znak podrške njemačkim kolegama kao i upozorenje Vladi na stanje u poljoprivredi izlaze na ulice i u Đakovu. Poljoprivrednici su nezadovoljni Vladinom uvoznom politikom i odnosom prema poljoprivrednicima. 

Prosvjed u Đakovu, koji će se održati od 10 do 12 sati, organiziraju članovi bivše đakovačke Udruge poljoprivrednika Brazda.

Prema riječima organizatora Matije Brlošića, prosvjed se organizira zbog aktualnog trenutka u domaćoj poljoprivredi koji je bremenit problemima, ali i kao znak podrške prosvjedima njemačkih poljoprivrednika.

Pročitajte i ovo Crveno more - 4 ANALIZA IVANA ODRČIĆA Opasnost na pomolu: Ovo je sjeme za novi rast cijena, ali i za novu radikalizaciju Europe

"Prosvjed se organizira zbog svih problema koji proističu iz Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) i poljoprivredne politike Europske unije i, u prvom redu, zbog nezadovoljstva načinom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u državnom vlasništvu, uvoznom politikom i ostalim", rekao je.

Kazao je da seljaci izlaze na cestu s traktorima i drugom poljoprivrednom mehanizacijom zbog stanja u poljoprivredi, i to nakon više od 10 godina čekanja.

"Zapali smo i sad nas traktorima na cesti treba izvlačiti", slikovito je dodao. Brlošić je na najavio da će se prosvjednici okupiti oko 9 sati na benzinskoj postaji uz đakovačku obilaznicu te potom krenuti prema središtu Đakova, na trg ispred župne crkve Svih svetih gdje će održati i konferenciju za novinare.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene