Obavijesti Video Pretražite Navigacija
i gradilište i kupalište

Morsku idilu uništavaju smrad i radovi: "Bageri će nas opkoliti sa svih strana"

Aktualno Galerija Plaža Bačvice - 1 Plaža Bačvice - 1 Foto: DNEVNIK.hr Plaža Bačvice - 2 Plaža Bačvice - 2 Foto: DNEVNIK.hr Plaža Bačvice - 3 Plaža Bačvice - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Plaža Bačvice - 4 Galerija 1/4 >>
Baće idu u obnovu, no picigina je, unatoč bagerima, bilo i u nedjelju. Priču donose reporterke Dnevnika Nove TV Bruna Papić i Sofija Preljvukić.

Nedjeljni đir, sunce, more, picigin i radovi na kanalizaciji koji Splićane ne zaustavljaju u uživanju u čarima popularnih Bačvica.

"E ja bagere nisan ni primijetio jer ono, cijeli dan je samo prelijepo pa smo odmah iskoristili za picigin", ispričao je za Dnevnik Nove TV Karlo.

Idiličnu sliku kvare jedino neugodni mirisi. Radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi stat će sredinom lipnja, a nastaviti se u rujnu. Grade se nove crpne stanice, a prije nekoliko dana stigli su prvi bageri.

"Ovo je trebalo početi prije, a ne sad. Jer naša sezona...nije ljeto kod nas u šestom mjesecu, nego već sad. Ranije je sve", rekao je Neno.

Pročitajte i ovo Mette Frederiksen pozvala i druge da to učine Danska premijerka: "Svu artiljeriju koju imamo poslat ćemo Ukrajini"

"Dva rovokopača su na Bačvicama gdje se ljudi sunčaju, odmah iznad plaže. I sad me zanima kakva regulacija prometa? Na ovom dijelu, na ovom uskom dijelu gdje je za pješake i dosad nije bilo mjesta", naglasila je Jabuka.

Zasad je srušen zid uz plažu i uvela se nova prometna regulacija.

Ne radi se samo na Bačvicama, uređivat će se i Trstenik i Firule. Paralelno s tim ide i izgradnja obalnog nasipa na dionici Duilovo - Stobreč.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović - 1 Skup u Münchenu Reporterka Dnevnika Nove TV otkrila što se događalo iza kulisa elitnog sastanka: "Bilo je riječi o Hrvatskoj, a Zapad je u velikoj depresiji"

Još od prije krenuo se uređivati i Žnjan. Pola grada je pretvoreno u gradilište.

"Bageri će nas opkoliti sa svih strana", kazao je Đoni.

U sljedećih mjesec dana zbog radova će dolaziti i do zamućenja mora. Iako prokopani Split dosta narušava komod na koji su navikli, oni najvjerniji moru uvijek će naći način.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene