Obavijesti Video Pretražite Navigacija
cijen naručenog ubojstva

Kako su pali hrvatski kriminalci - poruke dešifrirao FBI: "Brate, krivima su oni stali na put"

Aktualno Galerija Policijska akcija u Zagrebu - 5 Policijska akcija u Zagrebu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Policijska akcija u Zagrebu - 4 Policijska akcija u Zagrebu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Policijska akcija u Zagrebu - 3 Policijska akcija u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Policijska akcija u Zagrebu - 2 Policijska akcija u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Policijska akcija u Zagrebu - 1 Galerija 1/5 >>
Policija je u petak objavila snimke uhićenja pripadnika kriminalnog miljea te snimke pretresa njihovih domova.

Iz Uskoka su otkrili i detalje na koji način su osumnjičeni organizirali i pokušali počiniti likvidacije suparnika po Zagrebu te koliko stoji naručivanje ubojstva u kriminalnim krugovima.

Reporter Nove TV Dalibor Špadina otkrio je kako su pali pripadnici narko miljea koji su oformili zločinačko udruženje radi izvršavanja likvidacija po Zagrebu.

Kako su priopćili iz Uskoka razlog je - osveta:

"U nakani odmazde, dvojici hrvatskih državljana za fizičke napade i ponižavanje za vrijeme dok su boravili u istražnom zatvoru, te u nakani odmazde hrvatskom državljaninu zbog neriješenih odnosa i konflikata povezanih s ilegalnom trgovinom drogom", priopćili su iz Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Trojica osumnjičenih angažirali su suradnika za napad na članove obitelji dvojice muškaraca iz istražnog zatvora te još jednog suradnika za napad na treću metu. Uspjeli su odraditi samo jedan pokušaj likvidacije u svibnju, sredstvo-vojni eksploziv, a cilj...


"...postavljanjem eksploziva ispred stana obitelji lišiti života njegovu izvanbračnu suprugu i dvoje maloljetne djece, kao i da će postavljanjem eksploziva ispred stana obitelji druge osobe lišiti života članove njegove obitelji. Uslijed eksplozije došlo je do oštećenja većeg dijela stana obitelji, a izvanbračna supruga zadobila je tjelesnu ozljedu u predjelu nosa i lica...", navodi USKOK.

Pročitajte i ovo Policijska marica Krim istraga u tijeku Velika akcija USKOK-a i policije: Uhićenja više osoba na području Zagreba, policija pretražuje domove i vozila

Preostale dvije likvidacije nisu uspjeli realizirati jer su otkriveni i uhićeni. U pretresima je pronađen arsenal oružja, dijelovi za eksplozivne naprave ali i 6 vrsta droga te novac. Jedno ubojstvo stajalo je 15 tisuća eura a isplata dio u eurima a dio u kokainu. Osmoricu okrivljenih sumnjiči se za čak 6 kaznenih djela od zločinačkog udruživanja, pokušaja ubojstva do nabavljanja i izrade eksplozivnih naprava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dovršena krim istraga Policija objavila spektakularnu snimku uhićenja: Poznati detalji o zločinačkoj skupini koja je postavljala eksplozivne naprave, naručivala ubojstva…

Uskok je za osmoricu donio rješenje o provođenju istrage te sucu istrage predložio određivanje istražnog zatvora protiv petorice okrivljenika. Ostali su već otprije u zatvoru.
 

Uz pomoć FBI-ja dešifrirane i poruke pripadnika krim miljea

Prvoosumnjičeni Viktor Milaković koristio je šifru "Sevenbent", dok je drugoosumnjičeni Darko Jandrić imao nadimak "Logbark". U porukama koje su razmjenjivali, između ostaloga su pisali: "Svi će naši neprijatelji plakati".

"Brate, krivima su oni stali na put", "Daj bože da preživimo bez robije", “Brate moj, samo smo odabrali svoj put”, "Želja mi je još Alen i Knežija, završe sada kao finalni udarci”, samo su neke od njihovih poruka.

Prvi i drugi osumnjičeni pripremali su osvetu gupi pod vodstvom osumnjičenih narko-bossova Tomislava Sablje i Tomislava Sučića, jer su njih dvojica maltretirali Zdenjaka u zatvoru. Jandrić je još organizirao atentat na Alena Beličeva, s kojim se sukobio na narko-tržištu.

Evo još nekih poruka: "Mi smo najopasnija skupina u regiji”, "Platit će cela Knežija, ako treba od Nikice pa dalje" - što se odnosilo na tzv. "dečke s Knežije".

Pronađena je i poruka koja inkriminira njihovog suradnika Jana Andabaka, koji je donio eksploziv na Lanište i postavio ga pred stan Tomislava Sučića.

U vrijeme dok je još pratio kretanje Sučićeve obitelji Andabak, koji je koristio nadimak "Soldier" , javio je prvoosumnjičenom Milakoviću:  "Bio sam sa Sučićevom ženom ispred njezine zgrade. Vrhunski sam odradio posao. Sve sam bolji. Sada radim na Sučiću”.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene