Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krim istraga u tijeku

Velika akcija USKOK-a i policije: Uhićenja više osoba na području Zagreba, policija pretražuje domove i vozila

Na području Zagreba u tijeku je velika akcija USKOK-a i PNUSKOK-a usmjerena prema nositeljima organiziranog kriminaliteta i počiniteljima teških kaznenih djela protiv života i tijela, javlja USKOK.

U kratkom priopćenju USKOK navodi da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji te da se radi o rezultatu kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

Pročitajte i ovo Ukradena ogrlica, ilustracija Policija traži lopova Razbojnik u Zagrebu ženama krao nakit: Jednoj s vrata strgnuo "nekoliko tisuća eura" Policija Udaljeni iz službe Tri zagrebačka policajca pod istragom: Zaustavili auto iz Njemačke pa učinili nešto što nikako nisu smjeli

Kriminalistička istraga se provodi nad više osoba s područja Zagreba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela organiziranog kriminaliteta te kaznena djela protiv života i tijela i protiv opće sigurnosti. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju.

U akciji sudjeluje više od 50 policajaca

Policajci zagrebačkog Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te policajci Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Općinskim državnim odvjetništvom Novi Zagreb, započeli su tijekom jučerašnjeg poslijepodneva realizaciju kriminalističkog istraživanja usmjerenog prema nekoliko osoba sa zagrebačkog područja – nositeljima organiziranog kriminala i počiniteljima teških kaznenih djela protiv života i tijela, a s ciljem rasvjetljavanja ranije počinjenih teških kaznenih djela, kao i sprječavanja dovršenja teških kaznenih djela koja su pripremali, doznaje se u MUP-u.

U kriminalističkom istraživanju sudjeluje više od 50 policajaca te se sve osobe nalaze pod nadzorom. Provođenje dokaznih radnji pretraga domova, vozila i osoba započelo je u srijedu i nastavljeno je tijekom četvrtka.

Uhićenja počela u srijedu poslijepodne

Uhićenja su počela u srijedu poslijepodne. Tada je uhićeno najmanje petero ljudi, a sumnja se da su naručivali ubojstva, trgovali narkoticima i postavljali eksplozivne naprave, neslužbeno se doznaje.

Po svemu sudeći, bila je riječ o okršaju unutar narkomiljea. Neke od osumnjičenih se tereti da su ovog proljeća postavili i aktivirali eksplozivnu napravu na zagrebačkom Laništu, ispred stana u kojem je živio Tomislav Sučić, uhićen 2019. godine u velikoj akciji Tebra zbog krijumčarenja droge.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene