Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Određen istražni zatvor

Policija objavila nove detalje o nasilnom mladiću koji je razbio splitski autobus: "Bio je u stanju psihotičnog poremećaja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mlađi muškarac u nedjelju ujutro je u Solinu razbio Prometov autobus koji je vozio na liniji broj 37. 29-godišnjak je ispitan i određen mu je istražni zatvor, objavio je DORH u petak.

Napadač je zaustavio autobus, slomio brisač i zatim počeo razbijati stakla. Vozač, koji je u busu bio s desetak putnika, odmah je pozvao policiju i otvorio vrata kako bi putnici mogli izaći.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Napad u Splitu - 3 Stravičan napad Novi preokret: Pomahnitali nasilnik koji se u Splitu zabijao autom i prijetio ipak ide u istražni zatvor

DORH je priopćio da je mladić ispitan, a određen mu je istražni zatvor od 30 dana. Priopćenje policije prenosimo u cjelosti.

"Zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je državljanina Republike Hrvatske (1990.) zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja iz članka 323.a Kaznenog zakona i kazneno djelo oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavak 1. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je 29-godišnji osumnjičenik 24. veljače 2019. oko 6,30 sati na području Županije splitsko-dalmatinske, u stanju psihotičnog poremećaja uz intoksikaciju stimulansima i kanabinoidima, zbog čega nije mogao shvatiti značenje svog postupanja niti vladati svojom voljom, zaustavio autobus marke Mercedes Citaro 530G u vlasništvu trgovačkog društva iz Splita.

Postupajući u cilju da nanese štetu, osnovano se sumnja da je osumnjičenik iščupao prednji lijevi brisač autobusa i udarajući njime razbio prednje vjetrobransko staklo, pomično staklo vozača, dva stakla vozača, tri bočna stakla, staklo ulaznih vrata autobusa i poklopac retrovizora.

Osnovano se sumnja da je neposredno nakon toga kroz otvor razbijenih prednjih vrata autobusa ušao u njega, sjeo na sjedalo vozača autobusa i nogom stiskao papučicu gasa želeći pokrenuti autobus. Vozač je uspio spriječiti osumnjičenika u njegovoj namjeri i tada je osumnjičenik došao do zadnjeg dijela autobusa, iščupao dio branika, otvorio poklopac motora i brisačem udario u njega. Vozač i putnici su u strahu izašli iz autobusa, a počinjenjem ovog kaznenog djela oštećenom trgovačkom društvu prouzrokovana je šteta od 40.207,00 kuna.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor temeljem odredbe članka 551. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku odnosno zbog opasnosti od ponavljanja težeg kaznenog djela koja se može otkloniti isključivo liječenjem osumnjičenika u odgovarajućoj ustanovi.

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana'', stoji u priopćenju.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene