Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJAVLJENA NOVA SNIMKA

Procurili detalji divljačkog razbijanja splitskog autobusa: Nasilnik se svađao s vozačem pa pokušao pobjeći policiji. Odvezen je u bolnicu

Napad na autobus (Screenshot: Facebook)
Napad na autobus (Screenshot: Facebook)
Aktualno Galerija Napad na autobus (Screenshot: Facebook) Napad na autobus (Screenshot: Facebook) +0 Napad na autobus (Screenshot: Facebook) Galerija 1/2 >>
Mlađi muškarac u nedjelju ujutro je razbio Prometov autobus koji je vozio na liniji broj 37.

Objavljena je nova snimka divljanja muškarca u autobusu u Salonitanskoj ulici na području Solina.

Pročitajte i ovo Napad u Splitu - 3 Stravičan napad Novi preokret: Pomahnitali nasilnik koji se u Splitu zabijao autom i prijetio ipak ide u istražni zatvor Napad rastrojenog muškarca na skupinu mladih u automobilu Zabijao se automobilom VIDEO Obrat u slučaju pomahnitalog nasilnika: Smijenjen šef policijske postaje, disciplinski postupak protiv dvojice policajaca

Na Facebook stranici Blackout party Split pojavila se snimka muškarca u dvadesetim godinama koji je istrgnutim brisačem porazbijao prozore na autobusu splitskog Prometa. Iako je vozač pozvao muškarca da se smiri, on je stao na srednja vrata i počeo raspravu o autobusnoj karti s vozačem.

"Sad mi to govoriš? Sad sam ti prijatelj? Di ti je karta? Brzo vozi! Šinjorina, vi vozite bus. Ovi su egoistični šoferi", kazao je muškarac vozaču dok je pokušavao zatvoriti vrata autobusa. Pokušao je i sam voziti no nije uspio.

Vozač Prometovog autobusa Hrvoje Uvodić, vidno potresen onim što je proživio, pozvao je na hitno djelovanje oko zaštite vozača autobusa, piše Dalmacija danas.

"Ja sam vozač kojem se to jutros nažalost dogodilo. To ne bi poželio nikome. Nadam se da će se neke stvari pomaknut s mrtve točke po pitanju zaštite nas vozača. Ne bih nikome poželio tako neugodan osjećaj. Sutra bi trebao ponovno sjest za volan, a ne znam kako to učiniti. Nadam se da će institucije nešto poduzeti", kazao je vozač Hrvoje Uvodić.

Stao ispred autobusa i zaustavio ga

Od splitske policije doznajemo da je, osim vozača, u autobusu za vrijeme divljanja muškarca bilo desetak putnika, a sve se odigralo u nedjelju oko 6:30 sati. Muškarac je stao ispred autobusa, zbog čega se vozač morao zaustaviti, a onda je krenuo u razbijački pohod.

Istrgnuo je brisač s autobusa, koji inače prometuje na relaciji Trogir-Split. te njime udarao po staklima i limariji. Policajci su na dojavu o vandalizmu došli vrlo brzo i vidjeli su ga kako oštećuje autobus. Kad je vidio policiju, vandal je pokušao bježati.

"Policajci su ga sustigli i uhvatili, ali osoba nije bila u stanju u kojem treba biti da bi se nad njim moglo provesti kriminalističko istraživanje. Sukladno zakonu odvezen je u bolnicu da mu se pruži liječnička pomoć", doznajemo u splitskoj policiji.

Neslužbeno doznajemo kako je muškarac zadržan na psihijatriji. Policija će istragu moći nastaviti tek nakon što se stvore uvjeti za to, odnosno kad bude pušten iz bolnice. U njegovom divljanju nije bilo ozlijeđenih iako je u autobusu u tom trenutku bilo deset putnika.

"Vozač im je otvorio stražnja vrata i oni su izašli iz autobusa. Muškarac nije napadao nikoga od njih. U jednom trenutku je ušao u autobus pa je sjeo za vozačeno mjesto pa izašao van kad nije uspio ništa", dodaju u splitskoj policiji. Policajci su napravili očevid u kojem su popisali oštećenja na autobusu.

Napadi eskaliraju

"Sve se vidi. Nepojmljivo je da ti napadi eskaliraju, a ovoga puta nije bio ugrožen samo život vozača i naša imovina nego i životi putnika koji su se zatekli u autobusu. O šteti na imovini koja nam je nanesena ne treba niti govoriti, ovaj autobus će neko dulje vrijeme biti izvan uporabe. Ovakvom ponašanju se mora stati na kraj jer ovo nema apsolutno nikakvog smisla", kazao je Miroslav Delić, direktor Prometa.

Najavljuje da će razgovarati sa sindikatima i stručnim službama i da će pokušati naći način kako zaštiti svoje djelatnike, imovinu i građane, piše Dalmatinski portal.

"Moramo pronaći neki način da zaštitimo naše vozače i da im damo neke mogućnosti da obrane goli život. Morat ćemo nešto poduzeti. Institucije očito ne odrađuju svoj posao dovoljno brzo kada ovakve situacije eskaliraju, ali moja dužnost kao direktora je da zaštitim radnike i imovinu Prometa, ali i da zaštitim sve građane koji se koriste našim uslugama", zaključio je Delić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene