Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DRUGI ULOV

Otkriveno kako je na Tuđmanu "pala" Brazilka: "Ono što je ustvari probudilo sumnju..."

Policija je objavila detalje zapljene više od kilograma kokaina koji je putovao iz Brazila, preko Istanbula pa sve do zračne luke u Zagrebu, gdje je pronađen. Predstojnik Carinskog ureda Zračne luke objasnio je što im je probudilo sumnju.

Dvjema brazilskim državljankama - mulama, uhićenima u samo tjedan dana u zagrebačkoj Zračnoj luci s većom količinom kokaina, određen je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, izvijestilo je velikogoričko Općinsko državno odvjetništvo.

Pročitajte i ovo Sudar tramvaja i automobila u Zagrebu - 6 Manja šteta FOTO Nesreća u Zagrebu: Tramvaj naletio na automobil u zavoju Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa

Prema navodima tužiteljstva, 28-godišnja Brazilka 3. listopada preko međunarodnog graničnog prijelaza u zagrebačkoj zračnoj luci „Franjo Tuđman“ unijela je u svojem tijelu 76 kapsula ispunjenih kokainom.

Kokain težine 990 grama, skriven u abdomenu 28-godišnjakinje, pronađen je rendgenskim pregledom u KBC Zagreb, dodalo je tužiteljstvo.

U drugom slučaju osumnjičena je tri godine mlađa djevojka, a na teret joj se stavlja da je u subotu oko 21 sat preko međunarodnog graničnog prijelaza u zagrebačkoj zračnoj luci unijela 1,1 kilogram kokaina kojeg je sakrila u grudnjaku i kratkim hlačama, a kojeg su pronašli carinici prilikom carinskog pregleda.

Ona je letom iz Sao Paula preko Istanbula kao putnica stigla u Zračnu luku Franjo Tuđman u Zagrebu. 

Prilikom obavljanja carinskog nadzora osumnjičena je carinskim službenicima izručila ukupno pet paketa ispunjenih s ukupno 1100 grama kokaina, koje je skrivala unutar odjeće koju je nosila na sebi.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je kokain bio namijenjen daljnjoj prodaji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je PU zagrebačka. 

Ovo je druga mula koja je uhvaćena na Tuđmanu. Prošli tjedan policija je privela Brazilku koja je progutala čak 74 kapsule u kojima je bilo ukupno 990 grama kokaina. Detektirali su je pripadnici graničnog carinskog ureda Zračne Luke Zagreb. 

U posljednja tri mjeseca ovo je četvrti slučaj u kojem su s kokainom u zagrebačkoj zračnoj luci uhićeni brazilski državljani.

"Lakše je otkriti kad netko ima uz tijelo jer ne trebate ići na neki medicinski pregled, ali onda daje mogućnost da se za vrijeme leta više osoba zamijeni kao prenositelji.

U ovom konkretnom slučaju mi smo imali, ono što je ustvari probudilo sumnju, imali smo jednu grupu putnika koji su imali karte s istim onim trigerima, kako ih mi nazivamo sa spektra analize rizika, i jednostavno smo odlučili pokušati pregledati veći broj putnika i iztargetirati iz te skupine tko bi mogao biti prenositelj", objasnio je Tihomir Žegrec, predstojnik Carinskog ureda Zračne luke.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene