Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sankcioniranje prekršaja

Zagrebačka policija provodi veliku akciju u prometu, a na jednu skupinu obratit će posebnu pozornost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija najavila je da u srijedu provodi akciju nadzora vozača mopeda i motocikala s ciljem sprječavanja najtežih prometnih prekršaja, a posebnu pozornost obratit će na prekršaja biciklista, kao što su vožnja po nogostupu, nekorištenje zaštitne kacige, nepropisna brzina, upravljanje prije stjecanja prava i sl.

Na stranici Policijske uprave zagrebačke objavljeno je da će policijski službenici posebnu pozornost obratiti na sankcioniranje prekršaja biciklista. To su primjerice vožnja po nogostupu, nekorištenje biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru, nekorištenje ispravnih i propisanih uređaja i opreme, nekorištenja svjetala u prometu tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti i sl.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru

Sankcionirat će prekršaje motociklista i mopedista kao što su nepropisna brzina, nekorištenje zaštitne kacige, istek važenja prometne dozvole, neregistriranje vozila, upravljanje prije stjecanja prava, bez kategorije, neisticanje ili nepropisno isticanje registarskih pločica, tehnička neispravnost i drugo.

Također, sankcionirat će se vožnja i parkiranje po biciklističkim površinama drugih skupina vozila – kretanje motocikala po biciklističkim trakama i drugi prekršaji koji ugrožavaju promet i sigurnost biciklista, najavljeno je iz policije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene