Obavijesti Video Pretražite Navigacija
(PRE)BRZ I ŽESTOK

Divljao po cesti od Jastrebarskog do Zagreba: Bježao od policije, vozio u suprotnom smjeru, zabio se u policijsko vozilo... I sve bez vozačke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
28-godišnji vozač je s tri zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom i čak 60 negativnih bodova bježao od policije, vozio u suprotnom smjeru i naposljetku skrivio nesreću na zagrebačkoj Ilici.

29. lipnja oko 22:45 sati na području Jastrebarskog, tijekom nadzora prometa i kontrole vozača, 28-godišnji vozač osobnog automobila krapinskih registarskih oznaka nije se zaustavio na zvučne i svjetlosne znakove policijskih službenika, već je nastavio vožnju prema Zagrebu, izvijestili su iz MUP-a.

Policijski službenici su nakon provjere utvrdili da je vozilo neregistrirano te da na sebi ima nepripadajuće registracijske oznake. Krenuli su u potjeru za vozačem, koji je cijelim putem od Jastrebarskog do zagrebačke Ilice grubo kršio prometne propise

Prošao je kroz crveno svjetlo na semaforu, neoprezno zaobilazio druga vozila preko dvostruke neisprekidane bijele linije te se kretao trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera. Takvom je vožnjom dovodio u opasnost sebe i druge sudionike u prometu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NESREĆA U SPLITU Automobilom oborio muškarca i pobjegao, policija ga brzo pronašla: Mlađi brat pregazio starijeg?

Policijski službenici su također zamijetili da je vozilo na sebi imalo vidna oštećenja, a dolaskom do Ilice vozač se zabio u policijsko vozilo, nakon čega je naletio na metalne stupiće.

Nakon izazvane prometne nesreće vozač je pokušao pobjeći, ali policija ga je uhvatila i nad njim uporabila sredstva prisile, zbog sprječavanja bijega i odbijanja naredbi.

Provjerama u evidencijama utvrđeno je kako vozač nema položen vozački ispit, odnosno upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te na snazi ima čak tri zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom te 60 negativnih bodova. Dakle, radi se o osobi koja često krši prometne propise.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OČEVIDI U TIJEKU Crni utorak na hrvatskim cestama: U dvije nesreće poginule dvije osobe, više ih je ozlijeđeno

Osobni automobil privremeno je oduzet osumnjičeniku. Tijekom događaja jedan policijski službenik je ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć.

Policijski službenici će nad osumnjičenim 28-godišnjim vozačem podnijeti kaznenu prijavu Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok će 28-godišnjak biti predan pritvorskom nadzorniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene