Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za dnevnik nove tv

Policija provodi veliku akciju na prometnicama u cijeloj Hrvatskoj, doznajte što sve kontroliraju i koje su najčešće pogreške vozača

Aktualno Galerija Slaven Stručić - 1 Slaven Stručić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić - 2 Domagoj Mikić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić - 1 Domagoj Mikić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Slaven Stručić - 3 Slaven Stručić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Slaven Stručić - 4 Galerija 1/6 >>
Policija ima posla i na cestama. Ovog vikenda pojačano nadziru promet, točnije testiraju vozače na alkohol i mjere brzinu.

Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić izvijestio je o trenutačnom stanju na cestama i razgovarao s policajcem na motoru Slavenom Stručićem.

"U smjeru Lučkog nema većih kolona, niti na naplatnim postajama nema dužih čekanja. Ranije tijekom dana je bilo i gužvi i prometnih nesreća, a iz HAK-a javljaju da su na prilazima turističkim odredištima gužve cijeli dan", rekao je Mikić. "Velik broj policajaca je na terenu, na autocestama nisu samo policajci na motoru, već su i kobre i policijski presretači", dodao je Mikić. 

"S obzirom na količinu prometa, mogu reći da je dan protekao mirno, bilo je nekoliko lakših prometnih nesreća, ali ništa što bi ugrozilo sigurnost vozača na prometnicama", rekao je policajac Slaven Stručić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna serijski pljačkaš Uhićen muškarac koji je varao lakovjerne na kućnom pragu: Pljačkao u više hrvatskih gradova, ljudima "mijenjao" kune u eure, "provjeravao" nakit...

Pročitajte i ovo Spašavanje bebe u vinogradu policija završila istragu UZNEMIRUJUĆI VIDEO Hrvatica rodila u mađarskom vinogradu pa pobjegla u Osijek, beba ubrzo preminula: "Jedna od najmračnijih priča..."

Policajac Stručić, koji je cijeli dan patrolirao na autocesti A1, spomenuo je i najčešće pogreške koje vozači rade. "Vozači koriste mobitel za vrijeme vožnje, nisu vezani sigurnosnim pojasom, događaju se nepropisna obilaženja i preticanja, zaborave signalizirati pokazivačem, i tako dalje", rekao je.

Spomenuo je i veliku policijsku akciju za vikend. "Tako je, policije u Hrvatskoj su najavile akciju od 17. do 20. lipnja, u sklopu koje će se vršiti pojačana kontrola na prometnicama. Svi zaustavljeni vozači će se testirati na alkohol, neki od njih biti će podvrgnuti preliminarnom testiranju na droge, ali kontrolirat ćemo i brzinu automobila", rekao je. 

Ponudio je i savjet vozačima, ali i najavio što se može očekivati za vikend. "Možemo očekivati nešto veći broj vozila na prometnicama, vozačima bih savjetovao da ponesu vode i hrane, da budu strpljivi i da imaju razumijevanja", rekao je.

"Podsjećamo da je kazna za korištenje mobitela za vrijeme vožnje tisuću kuna, ista kao one za nepropisni prijevoz djece i nekorištenje sigurnosnog pojasa", dodao je Stručić. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene