Snijeg na Velebitu (Foto: Vladimir Lopac, Ivan Vukušić, Nacionalni park Sjeverni Velebit/Facebook)
Snijeg na Velebitu (Foto: Vladimir Lopac, Ivan Vukušić, Nacionalni park Sjeverni Velebit/Facebook) Foto: Vladimir Lopac, Ivan Vukuši?, Nacionalni park Sjeverni Velebit/Facebook

Hrvatsku je danas zahvatila promjena vremena koja je uz pad temperatura donijela i snijeg u gorju.


Nacionalni park Sjeverni Velebit na svom je profilu na Facebooku objavio fotografije snježne idile. Pahulje su zabijelile Zavižan, gdje je izmjereno 29 centimetara snijega. 

Vezani članci Procvjetale biljke Stižu promjene za Gorane: Prije dvije godine skidali su snijeg s krovova, a danas u Gorskom kotaru cvatu jaglaci i visibabe Sunce u Zagrebu Što nas čeka idućih dana? Južina će konačno prestati, ali srijeda donosi novu promjenu

Nestabilno vrijeme očekuje nas i u danima koji slijede. Pljuskovi su mogući u utorak, a nešto rjeđe sredinom tjedna, koja zasad izgleda najpovoljnije. Nakon osvježenja tad će nas ponovno sunce malo i zagrijati.

Na Jadranu još u utorak možete očekivati mjestimične pljuskove. U srijedu također, ali rjeđe, i to uglavnom lokalno u poslijepodnevnim satima, dok će u četvrtak pljuštati samo na sjevernom Jadranu. Sve ove dane neće biti izraženijeg vjetra, a sredinom tjedna svakako će opet biti toplije vrijeme.