Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša i oblaci uz sunčana razdoblja

Početkom tjedna nestabilno, više sunca od utorka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je prevladavalo oblačno, povremeno i kišovito vrijeme. Lokalno je bilo pljuskova i grmljavine uz koje je gotovo posvuda bilo i barem malo svježije.

Pad temperature najviše je bio izražen u gorskom te sjeverozapadnom području. Tako je u Zagrebu u 14 sati mjereno 16 stupnjeva, u Varaždinu i Karlovcu 15, a u Delnicama svega 12. Najtoplije je pak bilo na istoku i jugu gdje se za ranog poslijepodneva mjerilo oko ili čak malo više od 25 stupnjeva. Slično, na neki način, zadržat će se i početkom novog tjedna, s tim da će se nastabilno nastaviti i dalje, a više sunčana vremena možemo očekivati tek negdje tamo iza utorka.

Razlog je u cikloni koja se zadržava nad našim dijelom Europe i zbog koje će nam povremeno i dalje pritjecati vlažan, nestabilan zrak. Loše vrijeme posebno će biti izraženo u sjeverozapadnim i gorskim krajevima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

>> Promjena vremena: Stižu pljuskovi i grmljavine, bit će i svježije

Novo jutro bit će promjenjivo oblačno, sa sunčanim razdobljima, ali mjestimice i kišom, pljuskovima te grmljavinom, najviše u gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Dalmacije, a najmanje u Slavoniji i Baranji. Puhat će umjereno, na sjevernom dijelu i jako jugo, a na kontinentu većinom sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura, uglavnom između 13 i 15 stupnjeva, samo u gorju malo niža, a u Dalmaciji moguće i koji stupanj viša.

Promjenjivo oblačno, sa sunčanim razdobljima nastavit će se i poslijepodne. I dalje će povremeno kišti, a lokalno može biti i pljuskova s grmljavinom. Najviša dnevna temperatura, u središnjim krajevima od 20 do 23, a na istoku od 23 do 26 stupnjeva.

I u gorju i na sjevernom Jadranu bit će promjenjivo oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima, najviše u gorju. Puhat će slabo do umjereno, na otvorenom moru i jako jugo. Temperatura može porasti do 23 stupnja, dok će u gorju biti svježije. Promjenjivo uz sunčana razdoblja bit će tijekom ponedjeljka i u Dalmaciji. Povremeno i ovdje kiša, pljuskovi i grmljavina, najviše upravo poslijepodne, posebno u zaleđu. Puhat će većinom umjereno jugo, a temperatura će biti od 23 do 27 stupnjeva.

Promjenjivo vrijeme, povremeno s kišom ili pljuskovima nastavit će se i idućih dana, s tim da će od srijede biti više sunčana vremena, a u četvrtak bi uglavnom trebalo biti i suho. Slično će biti i na moru. U utorak još većinom oblačno s kišom i grmljavinom, u srijedu djelomice, a u četvrtak i pretežno sunčano te uglavnom suho. Puhat će sjeverozapadnjak i bura, a postupno će ponovno biti i sve toplije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene