Obavijesti Video Pretražite Navigacija
traju idućih 60 dana

Počela sniženja, trgovci su obavezni napraviti dvije stvari

Aktualno Galerija Sniženje - 4 Sniženje - 4 Foto: DNEVNIK.hr Sniženje - 3 Sniženje - 3 Foto: DNEVNIK.hr Sniženje - 2 Sniženje - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sniženje - 1 Galerija 1/4 >>
Počela su ljetna sezonska sniženja koja traju idućih 60 dana. Detalje je saznala reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković.

U ponedjeljak su počela ljetna sezonska sniženja. Trajat će idućih 60 dana, a trgovci su dužni istaknuti dvije cijene na artiklu: sniženu cijenu i najnižu cijenu istog proizvoda u posljednjih 30 dana prije početka sniženja. Te cijene moraju biti jasno istaknute.

Tradicionalno se popusti kreću oko 20, 30% dok oni iznad 50% potrošače očekuju krajem sezonskog sniženja. Iz udruge za zaštitu potrošača ponavljaju i što trebamo znati.

Pročitajte i ovo Privođenje u Karlovcu strašan napad FOTO Ovo je čovjek koji je namjerno gazio bicikliste u Vojniću: Prijeti mu do deset godina zatvora

"Za sve što smo kupili na sniženju vrijede jednaka pravila kao i za ostalu kupljenu robu. Jedina iznimka je za robu sa greškom, ali ona mora biti naznačena tako da znamo da to namjerno kupujem i znam da ima grešku. Sve drugo se možemo reklamirati, prigovoriti, tražiti povrat novca ako ima nekakav materijalni nedostatak“, rekla je Ana Knežević, predsjednica Udruge za zaštitu potrošača.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene