Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz minute u minutu

VIDEO Jak pljusak u Zagrebu, ulice poplavljene. Na udaru i Slavonija! Tuča poharala brojna mjesta, evo što nas očekuje u utorak

Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Nebo prije nevremena Nebo prije nevremena Foto: DNEVNIK.hr Superćelija iznad Sljemena Superćelija iznad Sljemena Foto: Sljeme 360 Nebo prije nevremena Nebo prije nevremena Foto: DNEVNIK.hr +29 Screenshot Galerija 1/34 >>
Crveni meteoalarmi na snazi su za dvije regije zbog grmljavinskog nevremena koje se kreće prema Hrvatskoj. Upaljen je i narančasti meteoalarm za još dvije regije, riječku i dubrovačku. Objavljeno je kakvo nas vrijeme čeka u utorak.

 

  • crveni meteoalarm upaljen za zagrebačku i osječku regiju

  • u Zagorju upaljeni generatori protiv tuče

  • tuča poharala Slavoniju

Tijek događaja pratite iz minute u minutu:

23:54 U utorak nas očekuje promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Mogućnost olujnog nevremena stoji za područje Jadrana i unutrašnjost Dalmacije. Stoga je na snazi i Meteoalarm upozorenje. Detaljnu vremensku prognozu pogledajte OVDJE.

Nevrijeme Slavonija Superćelija iznad Vukovara Foto: Miroslav Slafhauzer/Cropix

23:24 Na području Županijskog centra 112 Zagreb zaprimljeno je dvjestotinjak poziva građana koji su zbog sanacije posljedica nevremena tražili intervenciju žurnih službi. Također, zaprimljeno je 15-ak poziva s područja grada Zagreba koji su se odnosili na uklanjanje stabla s prometnice.

Najviše poziva bilo je s područja Dugog Sela, Jablanovca i Marije Gorice, a odnosili su se na srušena stabla na prometnice, poplavljene podrume i garaže, oštećenja krovova obiteljskih kuća i oštećenje krova osnovne škole u Mariji Gorici.

Zbog pada drveta na elektroenergetski vod bez opskrbe električnom energijom ostali su korisnici na području općine Kloštar-Ivanić i naselja Šćapovec, Vinari, Predavec, Krišci, Čemernica Lonjska.

U Županijskom centru 112 Zagreb nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama. Na teren su upućene žurne službe koje rade na otklanjanju posljedica nevremena.

22:20 Olujno nevrijeme, praćeno grmljavinom, jakom kišom i ledom pogodilo je i dijelove Osječko-baranjsku županiju. Vjetar je prema dojavama u Kešincima, na đakovačkom području, dignuo krov s kuće te su oštećeni neki električni vodovi.

U osječkom Centru 112 navode kako je u Semeljcima, kod Đakova i u Magadenovcu padao led, ali zasad nema dojava o štetama na usjevima ili na gospodarskim objektima.

21:45 Jaki pljusak pao je večeras u Zagrebu. U nekim dijelovima grada ima poplavljenih ulica. "Intenzivan pljusak i u Zagrebu večeras, upravo na križanju Selska-Zagrebačka", napisali su uz objavljeni video na Facebooku na stranici Neverin. 

  

  

21:32 Velika superćelija nadvila se nad Vukovar.

Nevrijeme Slavonija Superćelija iznad Vukovara Foto: Miroslav Slafhauzer/Cropix

21:06 Nevrijeme je poharalo i Županju.

21:05 Zastrašujući razmjeri nevremena koje je poharalo Slavoniju vidljivi su posebno na videu koji je snimila Katarina Markoljević u Bošnjacima. Tuča koja je poharala taj dio Posavine ostavila je za sobom ogromnu štetu. Oštećene su fasade i krovovi na kućama, ali i brojni automobili. Mještani sada pokušavaju pokriti krovove kuća jer prognoze najavljuju da će cijelu noć padati kiša. Župan Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković na putu je za Bošnjake gdje će održati hitni sastanak s načelnikom.

21:00 Nevrijeme koje je u ponedjeljak poharalo Hrvatsku štetu je napravilo i na sisačkom području. Vjetar je lomio grane sa stabala, a velika je šteta i u poljoprivredi.

  Nevrijeme Slavonija Jak vjetar potrgao grane stabla u Sisku Foto: Nikola Cutuk/Pixsell

19:15 Nevrijeme je stiglo i u Slavoniju. Veliki komadi leda pali su na Novu Kapelu kod Lužana, ali i u Lipiku.

18:20 Žurne službe zaprimile su oko 200 poziva građana u pomoć. Zbog pada drveta na elektroenergetski vod, bez opskrbe električnom energijom ostali su korisnici na području Općine Kloštar Ivanić i naselja: Šćapovec, Vinari, Predavec, Krišci, Čemernica Lonjska.

17:52 Istra i Kvarner očekuju nevrijeme tijekom večeri i u noći pred nama.

"DHMZ-ov ALADIN za večer i noć pred nama je najžešći. Usudili bismo se reći i zabrinjavajući. Ostali modeli su blaži, međutim snažni neverini teško da će nas zaobići. Pobrinite se za imovinu, nemojte se upuštati u duboku noć pod maliganima i skrenite pozornost svojim gostima...", kažu s portala Istramet.

17:45 Nevrijeme je prošlo i kroz mjesto Hrastina u općini Marija Gorica, gdje je vjetar odnio krov sa štale na susjedni vinograd.

"Uz brzu intervenciju i organizaciju ljudstva i vlastite mehanizacije već je započela sanacija štete", rekla je Daniela Žnidarić

Nevrijeme Slavonija Nevrijeme u općini Marija Gorica - 4 Foto: Daniela Žnidarić/DNEVNIK.hr

17:40 Slavonija se priprema za nevrijeme, vatrogasci su poslali upozorenja i savjete građanima. Više o tome pročitajte OVDJE.

16:24 Sanirana je naponska mreža u Ulici Republike Austrije te je u tijeku normalizacija tramvajskog prometa na linijama 2, 6 i 11, koje su vraćene na svoje uobičajene trase, priopćio je ZET.

16:21 Jaka tuča i kiša padali su i u Dugom Selu. Zbog velike količine oborina poplavljene su neke prometnice.

Nevrijeme Slavonija Poplava Dugo Selo Foto: DNEVNIK.hr

16:16 Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je 30-ak dojava o posljedicama olujnog nevremena koje je oko 15 sati zahvatilo zapadni dio Zagrebačke županije te zapadni dio Grada Zagreba. Dojave su se odnosile na otkrivena krovišta kuća, oštećene dimnjake, padove grana na el. vodove, prometnice i vozila, priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

16:00 Nevrijeme koje je zahvatilo Zagreb srušilo je stablo u Zagrebu, u Ulici Republike Austrije. Od 15:15 zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta žičara Sljeme prestala je s radom.

"Zbog sanacije naponske mreže koja je oštećena uslijed pada stabla u Ulici Republike Austrije obustavljen je tramvajski promet prema Črnomercu. Linije 2 i 6 preusmjerene su na Savski most, a linija 11 na Ljubljanicu. Putnike prevoze autobusi na relaciji Črnomerec - Prilaz baruna Filipovića - Zapadni kolodvor - Jagićeva - I. Kršnjavoga - Savska - Frankopanska - Ilica - Črnomerec", priopćili su iz ZET-a.

Iz ZET-a su nam rekli kako je na terenu njihova ekipa, kao i vatrogasci, te rade na ponovnoj uspostavi prometa.

Nevrijeme Slavonija Nevrijeme srušilo stablo u Zagrebu Foto: DNEVNIK.hr

15:45 Nevrijeme zahvaća sve veći dio sjeverne Hrvatske. Nakon Zaprešića i Novoselca pristižu snimke koje pokazuju tuču u podsljemenskoj zoni. 

15:15 Tuča je padala i u zagrebačkom kvartu Remetama.

"Bilo je dosta gadno. Dobro da mi nije stakla razvalilo", ispričao je čitatelj za DNEVNIK.hr.

15:00 Nešto prije 15 sati tuča je poharala Zaprešić. Kako nam javljaju čitatelji, tuču veličine lješnjaka pratili su jaki udari vjetra i obilna kiša.

Pročitajte i ovo Grmljavina, ilustracija - 3 Dobro je znati Kako se zaštititi u slučaju grmljavinskog nevremena? Ovo su ključni koraci

14:50 Talijansko mjesto Cogne odsječeno je nakon što su poplave oštetile jedinu cestu do turističkog mjesta blizu granice s Francuskom. Prekinuta je i opskrba vodom. Vlasti evakuiraju turiste.

14:18 Snažno nevrijeme zahvatilo je nešto prije 14 sati susjednu Sloveniju

14:15 U Zagorju su upaljeni generatori protiv tuče, potvrdio je predsjednik Udruge raketara protugradne obrane Hrvatske Josip Salatko. Trebali bi biti upaljeni do 18:30.

''Ovog puta nevrijeme nam stiže sa zapada, a u Zagorju najveća opasnost prijeti dijelovima uz Sutlu, dakle područja Kraljevca na Sutli, Kumrovca, Zagorskih Sela. Kao i uvijek, nadamo se da će nas zaobići, no opasnost postoji", rekao je Salatko za Zagorje.com i dodao da je tuča nepredvidiva te se ne može  prognozirati.

Pročitajte i ovo Policija Užas Stravičan zločin šokirao Zagorje: Uhićena majka koja je ubila tek rođenu bebu

14:10 Zbog najavljenog nevremena mogući su prekidi u radu žičare Sljeme.

"Danas poslije 17 sati najavljeno je grmljavinsko nevrijeme te su mogući prekidi u radu žičare Sljeme. Informacije o prekidu rada pravovremeno ćemo objaviti", priopćili su iz ZET-a.

Nevrijeme Slavonija Nebo prije nevremena Foto: DNEVNIK.hr

14:00 Nakon izrazito vrućeg vikenda stiže osvježenje, ali ono sa sobom nosi i mogućnost grmljavinskog nevremena s jakim vjetrom i tučom. Promjena vremena najprije će doći na sjeveru i sjeverozapadu zemlje, dok bi u noći na utorak pljuskova moglo biti posvuda.

DHMZ je za ponedjeljak upalio crveni meteoalarm za zagrebačku i osječku regiju, a nevrijeme se u zagrebačkoj regiji očekuje već do 15 sati. U osječkoj regiji očekuje se lokalno grmljavinsko nevrijeme s prolazno olujnim vjetrom i tučom od 19 sati. Za riječku i dubrovačku regiju upaljeno je narančasto upozorenje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene