Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 5 milijuna kuna

Perković i Mustač tuže državu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Perkovićevi odvjetnici Nobilo i Bayer potražuju 4 milijuna kuna, a Mustačeva odvjetnica Lidija Horvat traži milijun kuna.

Josip Perković i Zdravko Mustač koje je Hrvatska izručila Njemačkoj da im sudi za ubojstvo Stjepana Đurekovića, tuže državu za 5 milijuna kuna, koliko stoji njihova obrana. Naime, Perkovićevi odvjetnici Nobilo i Bayer potražuju 4 milijuna kuna, a Mustačeva odvjetnica Lidija Horvat traži milijun kuna.

Potraživanja temelje na Zakonu o sekretarijatu unutrašnjih poslova iz 1978. po kojem je ministarstvo unutrašnjih poslova dužno platiti troškove suđenja svojem djelatniku koji je počinio kazneno djelo ili postoji sumnja da ga je počinio.

Pročitajte i ovo Nesreća u Njemačkoj Sve službe na terenu FOTO/VIDEO Objavljene snimke s mjesta strašne nesreće u Njemačkoj: Prevrnuo se Flixbusov autobus, najmanje je pet osoba poginulo Slika nije dostupna Obrana za suđenje u Njemačkoj Mustač i Perković od države potražuju naknadu troška

Opomena? 'Ne vjerujem da se automobil sam zapalio, previše je tu slučajnosti'

'Ako djelatnik ministarstva unutrašnjih poslova počini kazneno djelo u obavljanju svojih funkcija ili postoji sumnja da je to počinio, onda ministarstvo unutrašnjih poslova plaća troškove', rekao je Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo.

'Morate znat da mi dobivamo čitav niz dokumentacije iz njemačke sa suda, na tjednoj bazi, preko 50 CD-a s nekoliko kilobajta materijala tjedno što trebate proučit upoznat se, preko 50 registratora tiskanog materijala to je zaista jedan opsežan postupak', kaže Mustačeva odvjetnica Lidija Horvat.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene