Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Perkovićevi odvjetnici Nobilo i Bayer potražuju 4 milijuna kuna, a Mustačeva odvjetnica Lidija Horvat traži milijun kuna.


Josip Perković i Zdravko Mustač koje je Hrvatska izručila Njemačkoj da im sudi za ubojstvo Stjepana Đurekovića, tuže državu za 5 milijuna kuna, koliko stoji njihova obrana. Naime, Perkovićevi odvjetnici Nobilo i Bayer potražuju 4 milijuna kuna, a Mustačeva odvjetnica Lidija Horvat traži milijun kuna.

Potraživanja temelje na Zakonu o sekretarijatu unutrašnjih poslova iz 1978. po kojem je ministarstvo unutrašnjih poslova dužno platiti troškove suđenja svojem djelatniku koji je počinio kazneno djelo ili postoji sumnja da ga je počinio.

Opomena? 'Ne vjerujem da se automobil sam zapalio, previše je tu slučajnosti'

Vezani članci Slađana Novoselnik (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) 10 godina od ubojstva: Počinje treće suđenje 'fatalnoj ujni' i nećaku Jasmina Bilonić na ponovljenom suđenju Fra Šime i fatalna bankarica opet na sudu: Ne osjećaju se krivima za pronevjeru milijuna

'Ako djelatnik ministarstva unutrašnjih poslova počini kazneno djelo u obavljanju svojih funkcija ili postoji sumnja da je to počinio, onda ministarstvo unutrašnjih poslova plaća troškove', rekao je Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo.

'Morate znat da mi dobivamo čitav niz dokumentacije iz njemačke sa suda, na tjednoj bazi, preko 50 CD-a s nekoliko kilobajta materijala tjedno što trebate proučit upoznat se, preko 50 registratora tiskanog materijala to je zaista jedan opsežan postupak', kaže Mustačeva odvjetnica Lidija Horvat.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook