Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik nizozemske Pedofilske stranke šokirao je hrvatsku javnost najavom da bi se ogranak stranke mogao osnovati i kod nas.


Stranku poput ove, koja bi svojim programom ugrožavala maloljetne osobe, u Hrvatskoj nije moguće registrirati. No, to ne znači da ona ovdje ne bi imala poklonika. 

Vezani članci Darko Milinović osnovao stranku LiPO - 2 Službeno formirana stranka LiPO, Milinović poručio: ''Postajemo najjača politička regionalna stranka desnog centra'' Slika nije dostupna Pedofilima dozvoljeno osnivanje stranke

Predrag Raos, književnik, smatra kako se dobna granica ulaska u seksualne odnose treba spustiti na 12 godina.

Struka se s tim apsolutno ne slaže, naprotiv, zgraža se nad takvim poimanjem. Smatraju da 12-godišnja osoba nije u stanju realno odlučivati o svojim željama i potrebama.

Psihijatrica dr. Marija Bačan smatra da bi uvođenje jedne takve stranke zasigurno moglo otkočiti neke mehanizme kod ljudi koji imaju takve sklonosti.

Povezivanjem u javnosti pojmova poput "pedofilija i politička stranka" ili "djeca i seks" javnost se pokušava učiti neosjetljivom kako bi ono što nije normalno postalo prihvatljivo.