Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pedofilska stranka želi ogranak i u Hrvatskoj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik nizozemske Pedofilske stranke šokirao je hrvatsku javnost najavom da bi se ogranak stranke mogao osnovati i kod nas.

Stranku poput ove, koja bi svojim programom ugrožavala maloljetne osobe, u Hrvatskoj nije moguće registrirati. No, to ne znači da ona ovdje ne bi imala poklonika. 

Pročitajte i ovo Branimir Nestorović Dr. Nestorović prelomio Potres u pokretu koji je bio iznenađenje izbora u Srbiji: Kontroverzni doktor postavio ultimatum, uslijedila je drama Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao

Predrag Raos, književnik, smatra kako se dobna granica ulaska u seksualne odnose treba spustiti na 12 godina.

Struka se s tim apsolutno ne slaže, naprotiv, zgraža se nad takvim poimanjem. Smatraju da 12-godišnja osoba nije u stanju realno odlučivati o svojim željama i potrebama.

Psihijatrica dr. Marija Bačan smatra da bi uvođenje jedne takve stranke zasigurno moglo otkočiti neke mehanizme kod ljudi koji imaju takve sklonosti.

Povezivanjem u javnosti pojmova poput "pedofilija i politička stranka" ili "djeca i seks" javnost se pokušava učiti neosjetljivom kako bi ono što nije normalno postalo prihvatljivo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene