Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pedofilima dozvoljeno osnivanje stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemski sud odbio je zabraniti političku stranku pedofila, koja traži snižavanje donje granice za stupanje u spolne odnose na 12 godina, što predstavlja najnoviji test za dugogodišnju tradiciju tolerancije u Nizozemskoj.

Ipak, male su šanse da će stranka osvojiti mjesto u parlamentu, za što joj je potrebno oko 60.000 glasova, a ankete pokazuju da bi mogla svega tisuću.

Pročitajte i ovo Nizozemska šalje fregatu u Crveno more Odluka vlade Nizozemska šalje fregatu u Crveno more: "Zaštita slobodnog prolaza je izuzetno važna" Ilustracija Akcija Armagedon U susjedstvu uhićeno sedmero pedofila: Seksualno zlostavljali djecu od 3 do 14 godina, širili dječju pornografiju

Protivnici stranke zatražili su od Okružnog suda u Den Haagu da ne dopusti registraciju stranke za izbore u studenom tvrdeći kako djeca imaju pravo ne upoznati njezin politički program.

- Sloboda izražavanja i udruživanja, uključujući i osnivanje političke stranke temelj su demokratskog društva, izjavio je sudac H. Hofhuis donoseći presudu. 

Posebno je naglasio da te slobode daju građanima priliku da, primjerice, iskoriste političku stranku kako bi zatražili promjenu ustava, zakona ili politike.

Prema njegovim riječima, stranka PNVD (prema nizozemskom akronimu Bratska ljubav, sloboda i raznolikost) nije počinila nikakav zločin, nego se zauzima za promjenu zakona.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene