Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi saborski zastupnik

Zbog mogućeg rata na Kosovu: "15 hrvatskih policajaca dobilo je poziv iz srpske vojske"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček rekao je u srijedu u Saboru da od listopada 2022. brojni hrvatski građani koji su ujedno i državljani Srbije, dobivaju pozive za regrutaciju vezano za moguće mobilizacije vojske Srbije ako dođe do rata na Kosovu.

"Među onima koji su dobili poziv za mobilizaciju su i djelatne osobe Ministarstva unutarnjih poslova RH, hrvatski policajci. Koliko imamo saznanja bar 15 hrvatskih policajaca iz policijskih uprava Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske su dobili pozive, jer imaju dvojno državljanstvo, da se jave u Sremsku Mitrovicu ", kazao je Marijan Pavliček u ime Kluba Hrvatskih suverenista u slobodnom govoru u Saboru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali" Srbi na sjevernom Kosovu blokirali ceste DRAMA Kurti večeras udara na sjever Kosova? Dao je ultimatum da se do navečer maknu barikade, oglasio se i NATO

Ističe kako imaju saznanja da se na taj poziv javio jedan hrvatski policajac koji je stupio u kontakt s vojskom Srbije te dobio zadatke kako se ponašati u slučaju mobilizacije. Pavliček je upozorio kako se radi o sigurnosnom propustu.

"Ovaj slučaj se htio zataškati. Ravnateljstvo policije o tome nije obavijestilo hrvatsku javnost. U to su se upleli i čelni ljudi SDSS-a kako bi se ovaj slučaj zataškao jer se radi o pripadniku srpske manjine iz neposredne blizine Vinkovaca", kazao je Pavliček. Podsjetio je kako je ta osoba suspendirana s dužnosti i čeka se disciplinski postupak.

Ustvrdio je kako se o tom slučaju nije očitovao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović niti ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman koji je, smatra, zbog toga trebao poslati prosvjednu notu Srbiji.

Također, Pavliček je upozorio i da već tri mjeseca nemamo čelnog čovjeka Vojno sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) i da imamo propuste na svim razinama sigurnosti. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene