Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEVJEROJATNO

Skandal u policiji: Mladi hrvatski policajac prešutio da je pozvan u Vojsku Srbije, dobio je otkaz

Granični policajac
Granični policajac Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
Mladi policajac iz Postaje granične policije Tovarnik htio je otići u Vojsku Srbije u tajnosti. Protiv njega je pokrenut disciplinski postupak.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska 7. studenog 2022. godine rješenjem je udaljila iz službe 21-godišnjeg policijskog službenika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske koji je raspoređen u Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku, Postaju granične policije Tovarnik. Protiv njega je pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti.

Kako su nam rekli iz vukovarsko-srijemske policije, mladi je policajac na teritoriju Republike Srbije ostvario kontakt s pripadnicima vojske te strane zemlje radi preuzimanja poziva za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, a da o tome nije obavijestio svojega neposredno nadređenog rukovoditelja.

"Policijski službenik teško je naštetio interesima službe i njezinu ugledu, a time je dovedena u pitanje njegova dostojnost za obavljanje policijske službe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POZLILO MU U VOŽNJI Dok je Hrvatska slavila Vatrene, u Rijeci se vodila teška bitka: Policajci spasili život muškarcu

Trenutačno udaljenje iz službe, koje je realizirano još 7. studenog 2022. godine, bilo je nužno jer su povreda dužnosti i posljedice povrede koja mu se stavlja na teret nespojivi sa službom koju obavlja dok traje postupak", rekli su nam iz policije.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene