Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na sastanku ministra mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmete, zadarskog župana Stipe Zrilića i gradonačelnika Paga Andreje Bukše održanom poslije podne u Pagu dogovoreno je da će u tom otočnom gradu biti osnovan dom zdravlja.


Skupština Zadarske županije donijet će odluku o osnivanju, a budući dom zdravlja u Pagu sufinancirat će Zadarska županija, Grad Pag i općine Kolan i Povljana.

Vezani članci Udomiteljstvo, ilustracija Ravnateljica Nazorove: "Jako je teško. Udomiteljica koja brine za troje djece ima satnicu pet kuna, ali to ne isključuje ljubav prema djeci" Čegrtuša ''Osjećali smo se kao taoci u vlastitom domu'': Na pragu ih dočekala čegrtuša i zapriječila im prolaz

Time je udovoljeno više puta isticanim zahtjevima grada Paga za osnivanjem vlastitoga doma zdravlja.

Na današnjem sastanku bilo je govora i o drugim paškim infrastrukturnim objektima u koje treba ulagati. 

Među ostalim, dogovoreno je da će do 2009. godine biti izgrađena obilaznica oko grada Paga dužine otprilike 800 metara, a također će biti obavljena rekonstrukcija starog mosta u Pagu, u što će Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvo kulture, Zadarska županija i Grad Pag u idućih nekoliko godina izdvojiti oko 8,5 milijuna kuna.