Središte Zagreba dobilo je novu turističku atrakciju. Novouređeni tunel Grič otvoren je za građane.


Tunel Grič s jedne strane spaja Mesničku ulicu, a s druge Radićevu, iako je još uvijek zatvoren s te druge strane. Nastao je za vrijeme Drugog svjetskog rata kada je služio kao sklonište, a sada će, u svom obnovljenom ruhu, Zagrepčanima i njihovim gostima poslužiti za lakše kretanje gradom, pogotovo ljeti, kada se u njemu može skloniti od velikih vrućina.

Vezani članci Ilustracija Filmska potjera u Zagrebu, uhićen muškarac: Policija otkrila što se dogodilo kod studentskog doma Baranja obara turistički rekord - 5 Baranja je već oborila apsolutni rekord broja turista: Osim zbog hrane i prirode, iz jednog razloga dolaze i poslovne žene

Osim planiranog izlaza na Radićevu ulicu, tunel, koji je dug 350 metara, ima i tri izlaza na Ilicu. Da biste prošli cijeli tunel treba vam oko pet minuta.

Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld, gostovala je u Dnevniku Nove TV i pojasnila značaj novootvorenog tunela Grič za Zagrepčane i turiste.

Što ovaj tunel donosi Zagrepčanima i njihovim gostima?

Tunel zasad sa svoja tri bočna izlaza prema Ilici i Tomićevoj ulici, već danas, na prvom danu kad je otvoren predstavlja već novu gradsku turističku atrakciju. Naravno da će se ovaj prostor iskoristiti u turističke svrhe i da će se zajedno s gradskim uredima osmišljavati programi, koji će već sada ovaj važan prostor dodatno popuniti.

90-ih godina ovdje su se održavale izložbe, razni sadržaji, čak je jednom prilikom održan i rave party - planirate li nešto slično u budućnosti?

Apsolutno da. Ovo je sjajan prostor i za izložbe i za modne revije i za različita glazbena događanja, a ono što bismo htjeli i postoji već puno projektnih ideja za ovaj prostor, jest muzej osjeta, ali to je jedna druga faza. Ovo je prva faza obnove tunele, a slijede još dvije.

U tunelu je ugodnih 20-ak stupnjeva, sasvim sigurno dobra pozivnica za sve vas koji se želite maknuti s nesnosnih ljetnih vrućina da dođete, tunel je otvoren svaki dan od 9 do 21 sat, a ulaz je besplatan.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju