Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločin koji je zgrozio Hrvatsku

Svećenik koji je pokopao Jasminu Dominić u šoku: 19 godina blagoslivljao kuću u kojoj je bila škrinja s njezinim tijelom

Velečasni Đuro Vukalović (Foto: Dnevnik.hr)
Velečasni Đuro Vukalović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Velečasni Đuro Vukalović (Foto: Dnevnik.hr) Velečasni Đuro Vukalović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Kriminalist Branko Lazarević (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Otkriveni su novi detalji ubojstva koje je šokiralo Hrvatsku. Obdukcija je potvrdila da je Jasmina Dominić ubijena s dva udarca tupim predmetom. Njezina sestra od službeno je postala okrivljenica za ovaj nezapamćen zločin. Istraga je službeno počela.

Kronologija okrutnog zločina sestre Smiljane počela se slagati u županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu. ''U ljeto 2000. u obiteljskoj kući usmrtila je svoju sestru na način da joj je zadala tvrdim predmetom više snažnih udaraca po glavi'', rekao je Darko Galić, županijski odvjetnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otišla podići novac Smiljanu Srnec u lisicama doveli u banku: "Uhvatila me jeza kad sam je vidjela. Imala je i lance oko pojasa..." Darko Galić, glasnogovornik varaždinskog ŽDO-a (Foto: Dnevnik.hr) Slijedi pokretanje istrage Glasnogovornik varaždinskog ŽDO-a: "Imam informacije o tome kako se Smiljana Srnec branila, ali..."

DORH je danas izdao i rješenje o pokretanju istrage. Smiljana Srnec jedina za sada osumnjičena za ubojstvo vlastite sestre iza zidina varaždinskog zatvora može provesti najviše šest mjeseci do tada državno odvjetništvo mora provesti sve istražne radnje. No sve karte, bar što se tiče rješenja o istražnom zatvoru, još nisu posložene.

''Protiv toga rješenja stranka ima pravo podložiti žalbu u roku 3 dana od dana primitka pisanog otpravka istog. Žaba ne zadržava izvršenje. A ukoliko će žalba biti podnijeta o njoj će odlučiti vijeće županijskog suda u Varaždinu'', rekao je Igor Pavlić, glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda.

Zamrzivač bi i nakon 19 godina mogao kriti ključne dokaze

Čovjek čiji su pronađeni tragovi istražitelje odveli na vrata nekim od najgorih hrvatskih ubojica vjeruje kako bi zamrzivač i nakon 19 godina mogao kriti ključne dokaze.

''Uzet će mikrotragove sa te škrinje uzet će biološke tragove gdje spadaju vlasi kose, tragovi krvi dali je sva krv koja je tamo od nesretne Jasmine'', rekao je kriminalist Branko Lazarević.

Hoće li istraga biti proširena i zahvatiti Smiljaninu obitelj, za kriminalista Željka Pula nema dvojbe.

''Oni su po meni jedni od rijetkih koji mogu nešto znati i trebaju nešto znati o samom događaju i o čuvanju trupla zadnjih 20 godina'', kazao je kriminalist Željko Pul.

Mjesni svećenik šokiran

U šoku je i Đuro Vukalović, svećenik koji je pokopao Jasminu. Ne može vjerovati da je 19 godina blagoslivljao kuću u kojoj se nalazilo upravo Jasmnino tijelo. ''Odmah po novoj godini sam bio u toj kući sigurno i svih prijašnjih godina nisam bio odbijen. Uvijek sam bio prihvaćen'', rekao je Vukalović.

"Jedino što sam primijetio kod te sada okrivljenice malo strah malo... ona je bila brzopleta na neki način", rekao je Vukalović.

U cijelu priču uključio se i centar za socijalnu skrb Čakovec. ''Podružnica obiteljski centar je učinio ono što je u ovom trenutku u našoj nadležnosti, a to je pružanje psihosocijalne pomoći svim članovima obitelji'', pojašnjava Alenka Bilić iz Centra za socijalnu skrb.

U popodnevnim satima DORH je status Smiljane Srnec promijenio iz osumnjičene u okrivljenu. Do pravomoćnosti rješenja koje bi trebalo biti u roku od osam dana istraga će biti u mirovanju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene