Smiljana Srnec i službeno je postala okrivljenica u slučaju ubojstva sestre Jasmine Dominić.

Galerija


Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage zbog ubojstva Jasmine Dominić, čime je osumnjičena Smiljana Srnec dobila službeni status okrivljenika.

Vezani članci Smiljana Srnec Na suđenju Smiljani Srnec odbio svjedočiti njezin suprug, branitelj upozorava na važan dokaz Obitelj Smiljane Srnec na suđenju (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL) - 3 Smiljaninu zetu na sudu pozlilo, svjedočila i kći : "David je nožem razrezao vrećicu. Rekao je da je vidio spolovilo"

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika Darko Galić objasnio je  kako donošenjem rješenja o provođenju istrage u postupku, Srnec više nije osumnjičenica, nego se prema zakonskoj terminologiji sada radi o okrivljenici.

Galić je naveo kako je okrivljenica osnovano sumnjiva da je u ljeto 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu usmrtila svoju sestru na način da joj je zadala tvrdim predmetom više snažnih udaraca po glavi i time joj nanijela višestruke prijelome u području glave koji su doveli do njezine smrti.

Galić ističe kako donošenje rješenja ne znači da Državno odvjetništvo već danas može početi s ispitivanjem svjedoka i provođenjem drugih dokaznih radnji.

"Naime, protiv donesenog rješenja postoji pravo žalbe, a istraga se može nastaviti tek kada ovo rješenje postane pravomoćno.

Rok za podnošenje žalbe iznosi osam dana od dana dostave rješenja okrivljenici i njezinom branitelju. Rješenje može postati pravomoćno istekom tih osam dana ukoliko žalba ne bude podnesena ili donošenjem odluke po toj žalbi od strane suca istrage Županisjkog suda u Varaždinu.

Dakle, nakon pravomoćnosti rješenja Državno odvjetništvo je ovlašteno započeti provoditi one dokazne radnje koje treba provesti u istrazi", pojasnio je Galić.

Što se tiče svjedoka koji još trebaju biti ispitani, Galić napominje kako teoretski ti svjedoci mogu izaći iz zemlje, a objasnio je i može li svjedočiti obitelj okrivljene.

"Što se tiče obitelji okrivljenice, Zakon o kaznenom postupku propisuje koje osobe ne moraju svjedočiti, a koje mogu. Sve one osobe iz kruga obitelji okrivljenice koji imaju blagodat ne svjedočanja, ne moraju svjedočiti u istrazi", objašnjava.

Hoće li se moći dokazati da je Smiljana Srnec počinila jezivo ubojstvo?

Predsjednica primila dokumentaciju za pomilovanje Huanita, evo koja je daljnja procedura