Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar turizma Veljko Ostojić reagorao je na, kako je rekao, brojne upite o navodnim malverzacijama sa zemljištem u Istri.


Ministar u priopćenju navodi kako nije iznenađen da se ova, kako je naziva 'u Istri prožvakana' tema upravo sada aktualizira. 'Projekt na lokaciji Škvačota u Balama je već više puta bio tema medijskih napisa, zbog čega su poslove na projektu provjerile i nadležne institucije, koje u proteklih osam godina, od 2004. do danas, nisu utvrdile nikakve nepravilnosti.'

Ostojić: Očekujem da DORH ispita sve činjenice, osobno nisam kupio ništa u Balama

Vezani članci Slika nije dostupna Milanović za ministra turizma odabrao 'istarskog ministra gospodarstva' Slika nije dostupna Veljko Ostojić podnio ostavku! Karamarko: Raspadaju se, neće izdržati do kraja

Ministar turizma Ostojić je, vezano uz istragu koju je navodno oko slučaja pokrenuo DORH, komentirao kako 'očekuje od DORH-a, ako postoji ponovna prijava za ovaj slučaj, da ispita sve činjenice vezane uz ovaj projekt i da javnost čim prije izvijeste o rezultatima.' U priopćenju, među ostalim, ministar Ostojić navodi kako je s navedenom transakcijom i aktivnostima bio upoznat i djelomično uključen, jer se radi o obitelji njegove supruge.

Ostojić: Nisam kupio niti prodao bilo kakve zemljište na području općine Bale'

'Nisam kupio, urbanizirao, niti prodao bilo kakvo zemljište na području općine Bale. Navedenu lokaciju u Balama 2004. kupila je moja šogorica s idejom da poslovanje restorana i hotela 'Vallsabion' u Pješačanoj uvali, koji je vodila zajedno s mojom suprugom, proširi na novi boutique hotel 'Vallsabion 2' na spomenutoj lokaciji u Balama'.  S idejom ostvarenja tog cilja započete su još 2004. pripremne aktivnosti za realizaciju projekta: izrada idejnog rješenja, izrada feasibility studije, priprema projektne dokumentacije i drugih.

Ministar tvrdi: Na prostorni plan Bala ne može nitko utjecati

Općina Bale je sukladno strategiji razvoja općine 2006.g.  donijela prostorni plan kojim se na navedenoj lokaciji dopušta isključivo turistička djelatnost s ciljem daljnjeg razvoja Bala kao turističke destinacije. U vrijeme kada je općinsko Vijeće Bala izglasalo prostorni plan od 11 vijećnika, njih 7 je bilo iz Nezavisne liste Plinija Cuccurina (kasnije Ladonja), a samo 2 vijećnika iz redova stranke u kojoj sam član - IDS-a. Vjerujem da je javnost upoznata s odnosima IDS-a i Plinia Cuccurina odnosno Ladonje, te da nema potrebe da se po tom pitanju išta dalje pojašnjava. Toliko o insinuaciji da se na takve odluke moglo utjecati izvan Bala.

Zemljište se unosi u temeljni kapital tvrtke Skvačota d.o.o. s ciljem realizacije projekta. Imajući u vidu kapacitete navedenog projekta i strukovno visoke postavljene standarde za izgradnju boutique hotela, procjena vrijednosti investicije iznosila je oko 20 milijuna eura. Taj je iznos bio preveliki  zalogaj za financijske mogućnosti postojeće tvrtke, a s obzirom na nestabilnost financijskih tržišta, jedina opcija je bila potražiti novog investitora za projekt hotela. Tako je 2007. projekt prodan investitorima, koji ga i dalje razvijaju.
'Ova se u Istri već prožvakana i tema izvlači iz naftalina 'po potrebi', a s obzirom na aktualne okolnosti i predizbornu kampanju, te dužnost koju obnašam ne iznenađuje da se ona upravo sad pokušava ponovno aktualizirati', priopćenjem zaključuje ministar turizma Veljko Ostojić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju