Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji ljutiti

Pukotine, vlaga, ose i miševi na svakom koraku: Raspada se škola u drugoj najbogatijoj općini u Hrvatskoj

OŠ Cavtat, raspadnuta škola u bogatoj općini (Foto: Dnevnik.hr) - 2
OŠ Cavtat, raspadnuta škola u bogatoj općini (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija OŠ Cavtat, raspadnuta škola u bogatoj općini (Foto: Dnevnik.hr) - 2 OŠ Cavtat, raspadnuta škola u bogatoj općini (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr OŠ Cavtat, raspadnuta škola u bogatoj općini (Foto: Dnevnik.hr) - 3 OŠ Cavtat, raspadnuta škola u bogatoj općini (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 OŠ Cavtat, raspadnuta škola u bogatoj općini (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/3 >>
Škola u Vukovaru godinama čeka obnovu, a napokon je izmijenjen zakon koji će to i omogućiti. Takve su još četiri škole. U Konavlima, na krajnjem jugu zgrada Osnovne škole Cavtat raspada se, zimi prokišnjava, puna je rupa i miševa. To je škola u drugoj najbogatijoj općini u Hrvatskoj.

Pukotine su na svakom koraku, školske klupe derutne, a rupe su na zidovima, vratima, podovima.

Pročitajte i ovo Trenirke u školi - 2 Stroga pravila Moda i ugoda u školi: Trenirke u Splitu izazvale svađu, učenici u Rijeci sami mjere promjer rupe na trapericama Mirena Maljković, učiteljica Dnevnik Nove TV donosi detalje Predstavljen novi model nastave, pojedini učitelji su zgroženi: ''Skandalozno je da se u 21. stoljeću reže satnica Informatike za 50 posto''

"Kiša nabacuje ispod prozora, stvaraju se lokve, onda vlaga. Tako djeca uče, na kraju i nauče, ali sigurno da su zaslužili biti u boljim prostorijama", ispričala je učiteljica razredne nastave Ankica Strmečki.

Ivan Marić, profesor hrvatskog jezika u toj školi, ističe kako se boje za sigurnost djece. "Uvijek se bojimo da se prozori ne otkače, da se što ne dogodi kojem djetetu, da se tko ne posklizne", rekao je.

Škola se sastoji od više zgrada, montažni je objekt pod čak 18 krovova, a u pukotinama ima svega.

„Od mušica, muha, osa, miševa koji šetaju po pukotinama, bez obzira na svu deratizaciju i dezinfekciju, tu je njima stanište i teško ih je riješiti", govori ravnateljica OŠ Cavtat Kate Kukuljica.

Godinama se upozorava kako je škola opasna za učenike, ali sustav ne odgovara. Izmijenjen je zakon i dogovoreno je da će novu školu na istoj lokaciji financirati i županija i općina i ministarstvo u vrijednosti više od 40 milijuna kuna.

"Čim se pribavi dokumentacija, mi ćemo sudjelovati iz državnog proračuna sredstvima za obnovu te škole", rekla je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

Ove godine škola upisuje 50 učenika više

Roditelji su ljutiti jer se toliko godina čeka obnova, a žive u drugoj najbogatijoj općini u Hrvatskoj, u kojoj se stalno nešto gradi.

Uz sve to, škola u Cavtatu ove godine upisuje čak 50 učenika više. Njih 500-tinjak ovdje će provesti još nekoliko zima.

Dok učenici čekaju kiše i poplave, zaposlenici Općine od jeseni će u novu zgradu u centru Cavtata, vrijednu više od 13 milijuna kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene