Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne mogu mu dati otkaz

Odvjetnik zaposlenika koji radi 26 sekundi: 'Nema stol ni stolac, a i dužni su mu novac'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon povratka, kaže odvjetnik, ministarstvo je njegovog klijenta pokušavalo i ponižavati radnim mjestima ispod razine njegovog znanja i obrazovanja.

Priča o državnom službeniku koji radi 26 sekundi dnevno u Ministarstvu vanjskih poslova (MVP) jer je po Zakonu o državnim službenicima takvoga lakše držati u radnom odnosu nego ga otpustiti, dobila je nastavak koji donosi Dnevnik Nove TV.

Službenik koji radnim danom uđe u ministarstvo, provuče karticu, pa nalijevo krug i van iz zgrade primoran je sve to učiniti za 26 sekundi, kaže njegov odvjetnik koji nije želio pred kamere, jer mu se klijent nema gdje smjestiti. Otkad se vratio sa službovanja iz Belgije prošle godine, nema ni stol ni stolicu, a o uredu može samo sanjati.

Osim toga ministarstvo mu je ostalo dužno novac za preseljenje. Nakon povratka, kaže odvjetnik, ministarstvo je njegovog klijenta pokušavalo i ponižavati radnim mjestima ispod razine njegovog znanja i obrazovanja, jer njegov klijent ipak ima srednju stručnu spremu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pomutnja s preuzimanjem Državni tajnik Matušić potvrdio Dnevniku Nove TV: Nizozemci nisu dali odobrenje za prodaju udjela Fortenove Građanima uz granicu konačno rješenje - 2 Ohrabrujuće izjave iz susjedstva Napokon dobre vijesti! Dnevnik Nove TV doznaje: Uskoro bi se mogli otvoriti svi granični prijelazi s BiH, mještani ne mogu dočekati

Odvjetnik zaposlenika koji radi 26 sekundi: 'Tako je jer nema stol'

U Ministarstvu vanjskih poslova tvrde drugačije.
'S obzirom na četiri rješenja, kojima mu se pokušalo izaći u susret i rasporediti ga u skladu s njegovom stručnom spremom i zvanjem, a niti na jedno se nije žalio, na što je imao pravo, gospodin Raspudić je imao i četiri radna stola i četiri radna zaduženja, koja je odbijao ispuniti', navode u ministarstvu.

Tvrde i da je djelatniku zbog birokracije komplicirano uručiti otkaz, pa mu plaćaju doprinose, a on svaki dan provlači karticu.

Ministarstvo uprave pokušava pomoći Ministarstvu vanjskih poslova da riješi složenu situaciju. Postupak je, kažu, u završnoj fazi i tijekom četvrtka bit će sastavljen zapisnik o provedenom nadzoru i otpremljen Ministarstvu vanjskih poslova.

Nakon toga će Ministarstvo vanjskih poslova otpraviti upit o mogućim rješenjima statusa ovog zaposlenika, koji niti je zaposlen niti dopušta da mu nađu posla što bi, po mišljenju mnogih, mogao biti sasvim dovoljan razlog za izvanredni otkaz.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene