Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ministarstvu

Odvjetnik zaposlenika koji radi 26 sekundi: 'Tako je jer nema stol'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za zaposlenika koji radi 26 sekundi doznalo se kada se Ministarstvo vanjskih poslova našlo na listi poslodavaca koji ne isplaćuju plaću.

Radnik zaposlen u Ministarstvu vanjskih poslova koji se na poslu pojavljuje na 26 sekundi je bivši ataše u Bruxellesu, a njegov odvjetnik je za Večernji list objasnio razloge njegovog iznimno kratkog radnog vremena. 'Na poslu je '26 sekundi', kako kaže ministrica, jer nema ni stol ni sobu. Može samo stajati na hodniku', tvrdi odvjetnik Mate Knezović.

Pročitajte i ovo Pojas Gaze, 19.10.2023. - 2 rezolucija UN-a Ministarstvo vanjskih poslova objasnilo zašto je Hrvatska bila protiv dokumenta koji osuđuje sve zločine protiv izraelskih i palestinskih civila Slika nije dostupna (Ne)rad O zaposleniku koji je na poslu 26 SEKUNDI: 'Sankcionirati one koji ne rade'

Zaposlenik ministarstva na poslu provodi tek 26 SEKUNDI, ali mu ne mogu dati otkaz

Informacija o ovom zaposleniku u javnost je izašla kada se Ministarstvo našlo na 'listi srama'. On je bio taj jedan kojem ne isplaćuju plaću.

O zaposleniku koji je na poslu 26 SEKUNDI: 'Sankcionirati one koji ne rade'

'Osoba o kojoj se radi je učestalo kasnila na posao, ranije odlazila s posla te odbijala raditi na mjestu na koje je raspoređena nakon povratka s mandata. S njom je, u skladu sa zakonom i pravilnicima, više puta razgovarano te su joj nuđena radna mjesta u skladu s njezinom stručnom spremom i potrebama službe. Zbog svega toga pokrenut je i disciplinski postupak zbog lake povrede službene dužnosti', objasnili su iz Ministarstva o kome se radi.

Inače, radniku uplaćuju doprinose, ali, kako su poručili, bez osam odrađenih sati na dan plaću neće vidjeti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene