Preminuli gradonačelnik Milan Bandić prije 47 godina je iz Hercegovine stigao u Zagreb, glavni grad kojim je vladao puna dva desetljeća.


Diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti, odslužio vojni rok te nakon toga brzo gradio političku karijeru u zagrebačkoj općini Pešćenica.

Vezani članci Vladislav Veselica Vladislav Veselica: "Plenković mi je bio prijatelj u najtežim trenucima, a moj odnos s Kovačevićem je bio isključivo profesionalan" Aleksandar Vučić Vučić o non paperu: "Kad Srbi trebaju nešto dobiti, ispada kao da tuku po svemu i rasturaju sve''

Sredinom devedesetih postaje gradski vijećnik. 2000. prvi je put izabran za gradonačelnika. Ali tek što je ušao na velika vrata - podnosi ostavku. Pod utjecajem alkohola izazvao je prometnu nesreću. Pokušao podmititi policajca - koji ga prijavljuje. Mijenja ga Vlasta Pavić. Kratko je poljuljan, ali stranci je ipak važan. Na prvim sljedećim izborima 2005. i s listom SDP-a - opet pobjeđuje.

Nakon smrti Ivice Račana, želi preuzeti vodstvo SDP-a, no to mu ne polazi za rukom. Izbačen je iz stranke i razilazi se sa Zoranom Milanovićem...

Kako je izgledao politički put Milana Bandića pogledajte u priloženom videu.